11 Ocak 2016 09:35

Taşeron deryası hastane inşaatında 5 işçi yaralandı

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

“Adana Ortadoğu’nun sağlık başkenti haline gelecek” söylemleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde temel açılışını yaptığı, Rönesans İnşaat’ın üstlendiği 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi inşaatında göçük meydana geldi. İşçilerin “Taşeron deryası” diye adlandırdığı inşaatta 2 İşçi ağır yaralanırken 2 yetkili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 1550 yataklı entegre sağlık kampüsü olarak tasarlanan şehir hastanesinin 30 ay gibi kısa sürede bitirilmesi hedefleniyordu. İşçiler, normal haftalık çalışmanın çok üstüne çıkılan, gece vardiyasının uygulandığı hastane inşaatında yoğun bir tempo ile çalışmanın ölüm getirebileceğini söyledi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana’nın Yüreğir ilçesinde 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi inşaatında göçük oluştu. Cumartesi günü gece vardiyasında çalışmaya başlayan işçiler sabaha karşı beton dökümü sırasında 4’üncü katta oluşan göçük sonucu kalıpların altında kalan 5 işçi yaralandı. 5 İşçiden 3’ü taburcu olurken 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.  Numune Hastanesine kaldırılan iki işçi Ç.Ü. Balcalı Hastanesi sevk edildi. İşçilerden birinin beli kırılırken aortu yırtılan işçinin yoğun bakımda olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

GEÇEN HAFTA İKİ VİNÇ ÇARPIŞTI

Rönesans firmasından Metin Kazancı ve Mücahit Akın Döger isimli iki yönetici gözaltına alınırken göçüğün yaşandığı saha soruşturma nedeni ile Perşembe gününe kadar kapalı olacak. 5 Ekim 2015’te temeli atılan inşaatın 30 ay gibi bir kısa bir sürede bitirmeyi hedefleyen Rönesans İnşaat’ın yürüttüğü,  Pazar günleri dahil uzun saatler çalışmanın devam ettiği bilinen inşaatta gece vardiyası uygulanıyor. Hastane inşaatında geçtiğimiz hafta da iki kule vinci çarpışmış, yaralanan olmamıştı. İnşaatta çalışan ismini vermek istemeyen bir işçi bu tempoyla gidilirse ölümlü kazaların gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Van’da oturma eylemine polis saldırdı, gözaltılar var

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de sürat teknesi alabora oldu, 3 mülteci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...