10 Ocak 2016 19:13

Gitarın ustaları İstanbul’da

Paylaş

Carlo Domeniconi, Quique Sinesi, Ferenc Snetberger, Marek Pasieczny ve Jean-Baptiste Hardy gibi dünyaca ünlü sanatçıların sanatseverlerle buluşacağı Akbank Sanat Gitar Günleri başladı. Gitar Günleri kapsamında Domeniconi 12 Ocak'ta, Sinesi 14 Ocak'ta, Snetberger 20 Ocak'ta, Pasieczny 28 Ocak'ta ve Hardy 30 Ocak'ta sahneye çıkacak. 

DOMENİCONİ ‘KOYUNBABA’YI DA SESLENDİRECEK

Klasik gitara yeni bir soluk katan dünyaca ünlü İtalyan asıllı Besteci ve Yorumcu Carlo Domeniconi İstanbul’a hiç de yabancı değil. Sanatçı 1977-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarında öğretmenlik yaptı. Domeniconi, 12 Ocak günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konserde en önemli besteleri arasında yer alan 1985 yılında klasik gitarda alışılmış üslupların dışına çıkarak Anadolu erenlerinden Seyit Ali’nin hayatına atıfta bulunarak bestelediği “Koyunbaba”yı da seslendirecek. 
Güney Amerikalı Gitarist Quique Sinesi, 14 Ocak günü Akbank Sanat Gitar Günleri’nde müzikseverlerle buluşacak. Ünlü gitarist konserde tangodan  flamenkoya, folklorik melodilerden klasik müzik ve dünya müziğine kadar uzanan zengin bir repertuvar seslendirecek.

SİNETBERGER’DEN TÜRLER ARASI BİR YOLCULUK

Macar Gitarist ve Besteci Ferenc Snetberger, Gitar Günleri kapsamında vereceği konser ile müzikseverleri türler ötesi bir yolculuğa çıkaracak. Gitarist 20 Ocak günü gerçekleştireceği konserinde geleneksel Roma müziği, flamenko ve Brezilya müziğinden ilham alarak bestelediği eserlerini seslendirecek.
Müziğinin yanı sıra etkileyici sahne performansı ile izleyenleri adeta büyüleyen Gitarist ve Besteci Marek Pasieczny, 28 Ocak günü sahne alacak. 

Üç farklı müzik yüksek lisansı bulunan Marek Pasieczny kendi bestelerinden oluşan bir repertuvar seslendireceği konserinde yine unutulmayacak bir performansa imza atacak.

SON KONSER JEAN-BAPTİSTE HARDY TRİO’DAN

‘Gitar Günleri Fransız Besteci ve Gitarist Jean-Baptiste Hardy Trio ile sona erecek. Müzik eğitimini Paris’te tamamlayan ve daha sonra blues, rock ve gospel gruplarla sahne alan Jean-Baptiste Hardy, 2012 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyor. 

Konserde Jean Baptiste Hardy’e davulda Riccardo Marenghi, bas gitarda ise Ekin Bilgin eşlik edecek. Jean-Baptiste Hardy Trio, 30 Ocak 2016, cumartesi günü Akbank Sanat’ta vereceği konserde kısa süre önce yayımlanan On Verra isimli albümlerinden parçalar seslendirecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akıllı telefonunuzla belgesel çekebilirsiniz

SONRAKİ HABER

İstanbul Film Festivali ‘eşsiz bir mücevher’e sahip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa