10 Ocak 2016 19:11

Akıllı telefonunuzla belgesel çekebilirsiniz

Paylaş

Belgesel çekmek isteyen ama kamerası olmayanlar için KuirFest bir atölye kuruyor. Yönetmen ve yapımcı Doğa Kılcıoğlu Esen, uygulamalar üzerinden akıllı telefonlarla bir belgesel yapımının çekim, tasarım ve kurgu süreçlerini en temel haliyle atölye katılımcılarıyla paylaşacak. Katılımcıların kendi çevrelerinde seçtikleri bir konuyu projelendirip yapacakları çekimler derslerde izlenecek ve üzerine tartışma yürütülecek. Ayrıca atölye boyunca ilham verici olabilecek birçok belgeselden de parçalar izlenecek.
Atölye Ankara Torun’da ücretsiz olarak gerçekleşecek. 20 kişilik kontenjanla sınırlı olan atölyeye dahil olabilmek için katılım formu doldurarak kayıt yaptırmak gerekiyor.

DOĞA KILCIOĞLU ESEN KİMDİR?

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olan Doğa Kılcıoğlu Esen 2005 yılında Fransız hükümetinden aldığı yüksek lisans bursuyla Paris Sorbonne III Üniversitesi’nde sinema eğitimi gördü. Üniversite yıllarında çektiği belgesel filmi Üç Kulaklı ile 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Belgesel Ödülü’nü aldı. 2006 yılında ‘1-2-3 TIP’ adlı belgesel filmi gerçekleştirdi. 2008’de kardeşi Can Kılcıoğlu’yla DeliCe Film’i kurdu. Esen’in yönetmenliğini yaptığı belgeseli, “Kamerayla İzdivaç” birçok festivalde gösterildi ve Prizren Dokufest Belgesel Film Festivali’nde İzleyici Ödülü aldı. 2013 yılında Can Kılcıoğlu’nun yönettiği Karnaval isimli uzun metraj filmin yapımcılığını yaptı. Şu an Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Doğa Kılcıoğlu Esen belgesel üzerine çalışma yapıyor ve sinema eğitimi veriyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cazın kadınları hikayelerini yazdı

SONRAKİ HABER

Gitarın ustaları İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa