10 Ocak 2016 18:04

imc tv muhabiri Bekir Güneş ve kameraman Mehmet Dursun serbest

Paylaş

Bugün Van’da yaşanan ve PKK’lilerle çatışma olduğu iddia edilen 1’i polis 13 kişinin hayatını kaybettiği olayı takip etmek isterken gözaltına alınan Bekir Güneş ve Mehmet Dursun serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Sumcem Koçer’in sunduğu imc tv’de yayınlanan Medya Atlası’nda konuya ilişkin bilgi veren Bekir Güneş, Van’ın Edremit ilçesinde yaşanan çatışmayı takip etmek ve daha iyi bilgi almak üzere alana gittiklerini, güvenlik şeridini de aşmadıklarını söyledi.

Güneş, alana vardıklarında gözlem yaptıklarını ve 3 polisin yanlarına geldiğini belirterek, “Kimliklerimizi, telefonlarımızı aldı. Ben, kameraman arkadaşım Mehmet Dursun, yine Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İskender Sezek.

Daha sonra herhangi bir gözaltı olmadığını ve savcılığın şu an olay yeri inceleme yaptığı için kendileriyle beraber emniyete gitmemizi istediler. Emniyete gittik ve saat 12.00’dan bu saate kadar (21.20) gözaltında tutulduk” dedi.

Güneş polisin gözaltı gerekçelerine ilişkin söylediklerini de şöyle aktardı:

“İlk olarak oradan birilerinin bizi ihbar ettiğini, halkın gerillaları sattığı yönünde bir iddiada bulunduğunu, bizim kendi aramızda böyle konuştuğumuzu iddia ettiler.

Daha sonra bu olmayınca, orayı ihbar edeni tanıyormuşuz gibi bir konuşma geçtiğini söylediler.”

‘YÜKSEKOVA NOTLARIMI SORDULAR’

“Tabi bu da tutmayınca üçüncü olarak benim haber notlarımı aldılar, 2-3 ay önce Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı olunca, ben orada haber yapmıştım, orada yaralananların, hayatını kaybedenlerin isimlerini yazmıştım, ‘Bu bilgileri nereden elde ettin, nasıl o yaralının iyi olup ya da evinde tedavi olduğunu nerden biliyorsun, orası örgüt evi mi?’ seklinde sorular sordular.”

‘HABER TAKİBİ YAPMAMIZI ENGELLEDİLER’

Ben de, ‘Tedavi görenlerin isimleri Anadolu Ajansı’nda da geçiyor. Siz de biliyorsunuz, sivildiler bu insanlar, ben bu bilgileri canlı yayında da aktardım ve gizli bilgi de değil bunlar’ dedi. Kağıt da suç unsuru olarak emniyette şu anda.

Bunlar olmayınca 10 saatin ardından ben, Mehmet Dursun Arkadaşımız ve İskender Sezek’i serbest bıraktılar.

Tamamen haber takibi sırasında haber yapmamızı engelleyen bir durum oldu.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Berlin’de Rosa Lüksemburg ve Karl Liebknecht anısına yürüyüş

SONRAKİ HABER

Kırşehir merkezli 5 büyüklüğünde deprem korkuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...