10 Ocak 2016 16:48

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Antalya'da anıldı.

Paylaş

9 Ocak 2013'te üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Paris'te katledilişinin 3. yıl dönümünde Antalya HDP-HDK Kadın Koordinasyonu'nun çağrısıyla anma gerçekleştirildi.

Emek ve Demokrasi güçlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş ' Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla, Seve, Pakize, Fatma'yız Paris'ten Silopi'ye katliamların hesabını soracağız' pankartının ve 'Kadına yönelik her türlü şiddet savaştır', ' Uluslararası komplocu güçleri kınıyoruz' dövizlerinin taşındığı eylemde bir araya geldi. 

Kapalıyol'da bulunan Attalos Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlar sık sık " Sara Yoldaş Ölümsüzdür", "Şehid Namırın", " Jin Jiyan Azadi" sloganları attı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren 6 kadın anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. HDP Kadın Koordinasyonu üyesi Sibel Bozkaya yaptığı basın açıklamasında katledilen kadınların her birinin kadın iradesini sembolleştiren isimler olduğunu, onların hedef gösterilmesinin tesadüf olmadığını, kadınların şahsında hedefin Kürt özgürlük iradesi olduğunu belirtti.

' KÜRT HALKININ YANINDA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Bozkaya; " 9 Ocak Paris Katliamı, İmralı görüşmelerinin kamuoyuna duyurulduğu, barışa dair umutların yeşerdiği günlerde gerçekleşmişti. Diyalog sürecinde halkaların barış ve eşitlik mücadelesine yönelik uluslararası çapta organize edilmiş ve birden çok gücün örgütlemiş olduğu saldırıydı. Bu saldırıyı düzenleyenler barışı ve çözüm sürecini mücadelenin öznesi Kürt kadınlarını hedeflemişti. Üstü örtülen ve belirsizleştirilen her katliamın arkasında devlet kurumlarının ve güçlerinin bulunduğu açık gerçeklerden birisidir" dedi. 

Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi veren bir halkın imha politikasına tutulduğunu belirten Bozkaya; " Halkların ortak mücadelesinde bugün her zamankinden daha elzem olan baskı ve zülme karşı birlikte direnmekten başka seçenek olmadığını açıkça görüyoruz. Tüm kadınları, demokrasi güçlerini, insan hakları savunucularını, Kürt halkının yanında olmaya çağırıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Basın açıklamasının ardından yarım saat oturma  eylemi gerçekleştiren kadınlar, oturma eyleminin ardından eylemi bitirdi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliamda yaşamını yitirenler Didim’de anıldı

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri Akşam Gazetesi’ni yargıya taşıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...