10 Ocak 2016 16:41

Katliamda yaşamını yitirenler Didim’de anıldı

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamının 3. ayında anma Didim Kent Meydanında polisin baskısı altında gerçekleştirildi. Kitlenin arkasında tehdit olarak koydukları TOMA’ya, kitlenin karşı binasına yerleştirilen keskin nişancıya ve yolları kapatıp kitleyi korkutmaya çalışan polis güçlerine rağmen anma gerçekleştirdi. 

Kitle adına açıklama yapan Didim Eğitim Sen Temsilcisi Turgay Elçi yapılan bu uygulamanın yasalara aykırı olduğunu, kanunen basın açıklaması yapma hakları olduğunu, polisin yarattığı bu baskı ortamının Didim halkına bir eziyet uygulaması olduğunu söyledi. Ve yapılan bu uygulamaya sessiz kalmayarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Anmada konuşan Ankara Katliamında yaşamını yitiren Elif Kanlıoğlu'nun babası Emek Partisi Aydın İl Yöneticisi Ümit Kanlıoğlu'nun Ankara Katliamının üzerinden 90 gün geçtiğini ama hala dosyadaki gizlilik kararının kalkmadığını belirterek „ Neden korkuyorlar, neyi saklıyorlar“  diye sordu. Kendi vatandaşını koruyamayanların katliamda payı olanları gizleyip, koruduklarını belirten Kanlıoğlu „Katledilen yoldaşlarımızın talep ve istekleri bugün de güncelliğini koruyor. Barışı gerçekleştirmek için işçileri, emekçileri, Kürtleri, Alevileri, kadınları, gençleri, çevrecileri ve tüm halk kesimlerini özgürlük ve demokrasi mücadelesi etrafında birleştirmek ve güçlü bir saf oluşturmak gerekiyor. Ülkede yaşanan bu acı tablodan sonra, insanın kendi kızı için üzülmesi bile sanki bir bencillik gibi geliyor“ diye konuştu. (Didim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kuşadası’nda Alevilerden savaşa karşı açlık grevi

SONRAKİ HABER

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Antalya'da anıldı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...