10 Ocak 2016 15:23

Kapalıçarşı'nın kaderi haftaya belli olacak

Paylaş

Ezgi ÇAPA

Yılda  92 milyon ziyaretçi ağırlayan Kapalıçarşı’nın sorunlarına çözüm bulmak için tarihi çarşının 554 yıllık tarihinde ilk kez yönetim seçimi düzenlendi. Kapalıçarşı ile ilgili kararlarda söz sahibi olacak yönetimi belirleyecek esnaflar sabah saatlerinde çarşıya geldi. 2 bin 461 parselin bulunduğu Kapalıçarşı'da, katılım 412 esnafla sınırlı kaldı. Salt çoğunluğun sağlanamayınca seçimler 17 Ocak 2016 Pazar gününe ertelendi.

YÖNETİMDE 13 KİŞİ YER ALACAK

Seçimlerle belirlenecek Kapalıçarşı yönetimde, 9'u çarşı esnafı olmak üzere 13 kişi yer alacak. Yönetimde Fatih Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Valiliği'nin yetkilileri de olacak.  

Kapalıçarşı’nın en büyük probleminin yönetiminin olmaması olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı’nın yenilenmesine altyapı çalışmaları ile başlayacaklarını ifade etti. Elektrik, su, soğutma ve ısıtma hatlarının yer altına alınacağını belirten Demir, “Altyapıdan sonra üstyapıya müdahale edilecek. Çalışmalar en son çatının onarımı ile tamamlanacak” dedi. Kapalıçarşı için Fatih Belediyesi’nin 28 milyon lira harcadığını belirten Demir “Altyapı için İSKİ yaklaşık 35 milyonluk bir destek verecek. Bu zemin için Fatih Belediyesi büyük destek verecek. Dükkanları ilgilendiren kısımlarda ise yönetim kurulu desteği ile çözümler oluşturulacak. Kapalıçarşı'nın yükünün sadece mülk sahipleri tarafından karşılanmasının uygun olmadığı düşünüyoruz. Kapalıçarşı'nın sorunları için onlara destek olacağız" şeklinde konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler Alibeyköy’de de açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Kuşadası’nda Alevilerden savaşa karşı açlık grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...