10 Ocak 2016 15:18

Esenyalılı kadınlardan dayanışma kampanyası

Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, düzenlediği panelle bölge illerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, asker ve polis operasyonlarının sona ermesi için neler yapılmalı sorusunu masaya yatırdı.

Kadınlar dernek olarak bölge halkıyla dayanışmak için bir kampanya düzenleme kararı aldılar.  Barış İçin Kadın Girişimi'nden (BİKG) Sema Barbaros ve Meral Gülşen’in katılımıyla düzenlenen panelde, ilk olarak BİKG tarafından hazırlanan Cizre ve Silopi’ye yaşananlara dikkat çekilen “Kadınlar Cizre ve Silopi’yi anlatıyor” belgeseli izlendi.

Etkinlikte konuşan BİKG üyesi Meral Gülşen, “150 kadın Cizre ve Silopi’ye gittik. Hem oradaki vahşeti hem de direnişi gördük. O bölgenin kadınları, halkı, yaşamlarını savunmak için direniyorlardı. Korkuya hiç yer bırakmıyorlardı” dedi.

Sema Barbaros ise, Hükümetin yeni bir Anayasa yapmak istediğini, bu Anayasada da Kürtlerin, Alevilerin, işçilerin haklarının tanınmayacağını belirtti. Dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirten Barbaros, “Korkuya yer bırakmadan direnmeliyiz!”dedi. Panel sonrasında,  kadınlar Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak, ocak ayının sonuna kadar bebek bezi, kadın pedi, kuru gıda gibi malzemeleri toplamak için dayanışma kampanyası düzenlemeye karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sancaktepe’de katliam anması ve savaşa karşı eylem

SONRAKİ HABER

Aleviler Alibeyköy’de de açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...