10 Ocak 2016 14:55

DBP'li belediyeler linçe karşı toplandı

Paylaş

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve havuz medyası tarafından bir süredir linç kampanyasının odağına konuşan Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) yönettiği belediyeler Diyarbakır'da toplandı. 

DBP Eş genel başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek ile DBP'li belediye eş başkanları, son dönemde DBP'li belediyelere dönük, AKP hükümeti devletinin saldırılarını tartışmak amacıyla Bağlar Belediyesi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. DBP'li 102 belediyenin eş başkanlarının katıldığı toplantı saygı duruşu ile başladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamuran Yüksek, saldırılara karşı ortak bir irade ortaya koymak için bir araya geldiklerini söyledi ve ekledi: "AKP içerisinde belediyelerimize dönük alınmış bir karar var. Bu karar iki şekilde uygulamaya konulmak isteniyor. Bu iki kararda bir grup 'Pişmiş mi yiyelim, çiğ mi yiyelim' diyor. Bunun tartışmasını yaşıyorlar. Bir grup 'Direk görevden alıp, kayyum atayalım' diyor, bir grup da 'Yetkilerini kısıtlayalım' diyor. Bu iki düşünce de bir darbe mekaniğidir."  Yüksek, DBP'li belediyelere müdahale etmek için meşru bir zaman oluşturmak amacıyla yalan ve iftiralara başvurduklarını söyledi. 

AKP'nin müfettişler tarafından defalarca belediyelerine yönelik incelemelerin yapıldığını aktaran Yüksek, "Buyurun gelin bir daha inceleyin. Daha sizin borcunuzu ödüyoruz” dedi. 
Emine Ayna ise konuşmasında "kimlik" kavramına değinerek, "Kürtlere deniliyor ki sen kimliksiz yaşayabilirsin. Bu hakarettir. Ya bu kimlik tanınacak, haklar verilecek ya da Kürtler kimlikleri kabul edilene kadar mücadele edecektir. Bunun iki yolu var; ya savaşarak ya da anlaşarak" dedi. İnsanca olanının anlaşarak olduğuna vurgu yapan Ayna, bundan kaynaklı sürekli müzakere ve diyalog ortamını işaret ettiklerini söyledi. Ayna'nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bahariye Halı'da sendika yaşanan sorunlara duyarsız

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer yazdıklarıyla yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...