10 Ocak 2016 14:47

KESK'ten Güvencesizliğe Hayır forumu: Güvencesizliğe karşı ortak mücadele işyerlerinde olmalı

Paylaş

KESK’e bağlı sendikaların İstanbul Aksaray şubeleri, “Güvencesizliğe Hayır” başlıklı bir forum düzenledi. Forumda, 657 sayılı yasada yapılan değişiklikle kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılması konusu tartışıldı.

Forumda sunum yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Müftüoğlu, getirilmek istenen güvencesizliğin bu döneme özgü olmadığını, kapitalizmin temel işleyişinin gereği olduğunu belirtti. Türkiye’de taşeron çalışmanın, güvencesiz çalışmanın fiilen kamu emekçileri cephesinden hayata geçirilmiş durumda olduğunu ifade eden Müftüoğlu, “Ücreti öğretmenlik bir taşeron çalışma biçimidir” dedi. “Düzenleme”nin bütün toplumu etkileyeceğine işaret eden Müftüoğlu, “Bu nedenle bu düzenlemeye itiraz ve buna karşı mücadele örgütlü biçimde ve toplumsallaştırılarak yürütülmelidir” dedi.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da, “Yapılması düşünülen değişiklikler 657’nin sınırlı da olsa çalışanlar lehine olan hükümlerini de ortadan kaldırmayı hedefliyor” dedi. Devlet Personel Başkalığı ile yaptıkları görüşmeleri aktaran Toprak, yasa taslağının bütün çabalara rağmen kendilerine verilmediğini, ancak toplantılarda bu değişikliklerin hızla yasalaştırılmasının amaçlandığının yetkililerce ifade edildiğini söyledi. Toprak, “Bu yasaya karşı bütün konfederasyonlara ortak mücadele çağrısı yapacağız, fakat asıl ortaklık işyerlerinde kamu emekçileri ile kurulmalı. İş yerlerinde sağlanacak ortaklık konfederasyonları da ortak mücadeleye zorlar ve mücadele başarılı olabilir” dedi. Forum şube yöneticilerin ve üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bürokrattan işçilere asgari ücret tesellisi: Siz elinize geçecek parayı bilin

SONRAKİ HABER

Bahariye Halı'da sendika yaşanan sorunlara duyarsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...