10 Ocak 2016 14:45

Bürokrattan işçilere asgari ücret tesellisi: Siz elinize geçecek parayı bilin

Paylaş

Sosyal-İş Sendikası’nın 14. Olağan Genel Kurulunda gündemlerden biri de asgari ücretti. Sendika yöneticileri asgari ücret, kıdem tazminatı gibi konulardaki eleştiri ve kaygılarını dile getirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, 1300 TL’yi savundu ve işçilere “Siz elinize geçecek olan parayı bilin” dedi. İşçiler ise İnciroğlu ile aynı fikirde değil!

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası 14. Olağan Genel Kurulunda konuşan Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, asgari ücetin net, brüt hali ve maliyetini açıkladı. İnciroğlu konuşmasında “İşçinin cebine fiilen girecek para 1300 TL, brütü 1647 TL,  işverene maliyeti de 1935 TL’dir” dedi. Devletin işçi başına 100 TL karşılamasının işçilerle bir alakası olmadığını savunan İnciroğlu bunun patronlara yapılacak bir destek olduğunu ifade etti. İnciroğlu, işçilere “Siz cebinize girecek parayı bilin” dedi. 

‘AGİ’Yİ KATMADAN ASGARİ ÜCRETİ YÜKSELTİN’

Genel kurulda sorularımızı yanıtlayan işçiler ise asgari ücret konusunda İnciroğlu’ya eleştiriler yöneltti. Bilgi Üniversitesinde çalıştığını belirten Mehmet Yoleri, asgari ücretin asgari geçim indirimi (AGİ) de dahil edilerek 1300 TL olduğuna dikkat çekti. AGİ çıkarıldığında asgari ücretin aslında 1177 lira olduğunu belirten Yoleri, bu uygulamanın hükümet tarafından tam olarak açıklanmadığını dile getirdi. Önemli olanın buna karşı mücadele etmek olduğunu söyleyen Yoleri, “AGİ içine konulmadan asgari ücret 1300 TL yapılır mı asıl önemli olan o” dedi. 

Hayati Altay isimli işçi de asgari ücret konusunda verilen sözlerin tam olarak tutulmadığını ve kandırıldıklarını söyledi. Beklentilerinin AGİ haricinde 1300 TL almak olduğunu belirten Altay, patronlara yapılan desteklere rağmen işçilerin işten çıkarılma korkusunu yaşadıklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamında hayatını kaybedenler Kadıköy’de anıldı

SONRAKİ HABER

KESK'ten Güvencesizliğe Hayır forumu: Güvencesizliğe karşı ortak mücadele işyerlerinde olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...