10 Ocak 2016 14:26

İBB yarın Yedikule Bostanlarına yıkıma geliyor

Paylaş

Eren YILMAZ
İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihi 1500 yıl önceye kadar uzanan ve dünyada kentsel tarımın ilk örneklerinden olan Yedikule Bostanlarına iş makineleriyle girerek yarın yıkım yapacağını açıkladı. Tarihi İstanbul surları bandında kalan Yedikule Bostanları Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Yedikule Bostanları 2006 yılında yapılan kamulaştırmanın ardından 2013’de imara açılmak istendi, o dönemde bazı bostanlar yıkıldı. İBB boş durmadı ve geçtiğimiz günlerde bu kez Koruma Kurulu kararını gerekçe göstererek, Yedikule Bostanlarında üretim yapan vatandaşlara bostanları temizlemelerini, baraka, sera ve depoları ortadan kaldırmalarını istedi. Bostancılar ise Belediyenin uygulamasına tepkili. Bostanlarda üretim yapabilmek için sera, baraka, depo alanı gibi kimi yapılara ihtiyaç duyduklarını söyleyen bostancılar bu alanların düzenlenmesi için belediye ile diyalog kuramadıklarını, bu alanların zorla yıkılmak istendiğini söylüyor. Yedikule Bostanındaki üreticiler, Yedikule Bostancılar Derneği ve Tarihi Yedikule Bostanları Koruma Girişimi üyeleri yıkıma karşı çıkarken, İBB ve Fatih Belediyesi’nden bu konuda yapıcı ve şeffaf adımlar atmalarını talep ediyor.

Ekim ayından bu yana İBB ve Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü, bostancılara “temizleme ve yıkım” yapacaklarını söylüyordu. Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü de üreticilere bostana girerek yarın yıkım yapacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Zam furyasına ÖSYM de katıldı

SONRAKİ HABER

Kaçırılan cenazeler aileleri olmadan Cizre Asri Mezarlığı'na gömüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...