10 Ocak 2016 12:47

10 Ekim’de Ankara'da katledilenler Adana’da kitap fuarında anıldı

Paylaş

Aralarında KESK'e bağlı sendikalar, Emek Partisi, İHD, TTB ve Alevi örgütlerinin de olduğu demokrasi güçleri Çukurova Kitap Fuarı'nın devam ettiği Fuar merkezi önünde basın açıklaması yaparak 3 ay önce Ankara katliamında hayatını kaybedenleri andı. Anmaya yazar Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan ve İhsan Eliaçık da katıldı. 

‘FAİLLER ORTAYA ÇIKMAZSA YENİ KATLİAMLAR KAÇINILMAZ’

Basın açıklamasını Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan okudu. Kendi hayallerini gerçekleştirmek için savaştan, haklar arasına düşmanlık tohumları ekmekten hangi güç odakları besleniyorsa bombayı okyanların onlar olduğunu ifade eden Özkan, katliamın gerçek failleri ortaya çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamların kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Halkı beyaz toroslarla korkutmak isteyenlerin günlerce sokağa çıkma yasağı ilan edenlerin, ülkeyi IŞİD ve başka çetelerin arka bahçesi haline getirenlerin bu katliamı açığa çıkarmayacağının açık olduğunu dile getiren Özkan, demokrasi güçleri olarak katliamın faillerinin açığa çıkarılıncaya kadar bir an oldun durmayacaklarını söyledi. 

YAZARLAR DA DESTEK VERDİ

Öykücü Adnan Yalçıner, çocukların haksızlığa hayır diyemeden öldürüldüğünü belirterek “Biz sustukça bu daha da çok artacak. Ülkenin her yerinde topluca bağırarak, çığlık atarak omuz omuza, dirsek dirseğe yükseltmemiz lazım. Ölümler dursun barış gelsin” dedi. Zalime karşı mazlumun yanında yer almak olduğunu ifade eden İhsan Eliaçık, İnsanlar katliamdan havaya uçmuş, bazıları onlar komünisttir diyerek masumane şekilde öldürülmüş olanların yanında olmaktan ödleri korkuyor. İktidar senden olsun olmasın eğer nerede zulüm varsa o zulme kimliğine bakarak karşı çıkamazsan müslüman olmazsın” dedi.(Adana/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'nde barış yürüyüşüne saldırı: 5 gözaltı

SONRAKİ HABER

Ankara katliamında hayatını kaybedenler Dersim’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...