10 Ocak 2016 12:40

Ankara Kitap Fuarı'nda Ceylan Yayınları'na yönelik sansür tartışması sürüyor

Paylaş

Ceylan Yayınları’na sansür uygulandığı iddiaları ile gündeme gelen, Ankara Kitap Fuarı’nı organize eden Eylül Fuar şirketi yöneticileri, sansür girişiminde bulunmadıklarını öne sürdü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “İki yayınevi arasında çıkan münakaşa neticesinde Ceylan Yayınları ile Efsane Yayınları'nın yerlerinin değiştirileceği sözlü olarak taraflara iletildiğinde, Ceylan Yayınları yetkilisi böyle bir durumda fuarı terk edeceğini belirtmiştir” denildi.

“Eylül Fuar olarak; sebebi ne olursa olsun sürtüşen ve tartışan iki yayın evini ayrı yerlere taşıma isteğimiz neden sansür olarak nitelendiriliyor? Biz fuarın huzurundan ve sükunetinden sorumluyuz. Yerlerinizi değiştirelim önerisine; yerimizi değiştirdiğiniz takdirde gideriz denmiştir. Gitmemesi konusundaki telkinlerimiz ne yazık ki sonuç vermemiştir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, içeriği ne olursa olsun yayınlanan tüm kitapların Ankara Kitap 
Fuarı’nda olduğu ve olmaya devam edeceği belirtildi. 

Ankara Kitap Fuarı’nda, Ceylan Yayınları’nın standının “Dağın Kadın Hali” ve “Devrimin Rojava Hali” kitapları nedeniyle kaldırıldığı basına yansımıştı. Kitapların toplanmasını isteyen bir fuar yetkilisinin “Çözüm süreci de bitti, başımıza bir şey gelir” dediği belirtilmişti. 

Fuarda yetkili olduğunu söyleyen kişinin kitapların terör propagandası içerdiğini öne sürdüğü ve kaldırılmasını istediğine değinilmişti. Ceylan Yayınları çalışanlarının kitapları kaldırmayacaklarını söylemesi üzerine Efsane Yayınları'nın standından gelen kişiler, “Bunlar askerimizi, polisimizi öldürenler” diyerek yayınevi çalışanlarını hedef göstermişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sedat Akbaş cinayetinde tartışılacak iddianame

SONRAKİ HABER

Kocaeli'nde barış yürüyüşüne saldırı: 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...