09 Ocak 2016 17:49

Savaş için değil, barış için kimya!

Paylaş

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve DERİTEKS Sendikası’nın ortaklaşa düzenlediği “Savaş İçin Değil, Barış İçin Kimya” konulu karikatür yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Yarışmaya katılan karikatürlerin de sergilendiği ödül töreninin ardından Barış Aktivisti Oğul Köseoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı barış paneli ile devam etti.

‘UMUDU SANATLA DİLE GETİRMEK GEREKLİ’

Açılış, İstanbul Tabip Odası’ndan Samet Mengüç’ün konuşması ile başladı. Mengüç, “Ülkemizde, coğrafyamızda, Ortadoğu’da bir savaş yaşanıyor. Yaşanan her savaş bir öncekinden daha acımasız. Bizim coğrafyamızda ismi konmamış olsa da bir savaş yaşanıyor. İnsanlık tarihine bir utanç, bir kara leke olarak yazılacak. Ülkemizde hukuksuz, bir kuralı bile olmayan savaş var. Sanatın, aydın olmanın, ilerici olmanın öngörüsü ile böyle bir karikatür sergisi düzenledik. Zulmün olduğu yerde dahi bile yaşama umudunu, yaşama bilincini kaybetmemek ve bunu da sanatla dile getirmek, yansıtmak insanlığın doğasında olan ve bizim de yapmamız gereken bir husus” dedi.

SESSİZ KALINMAMALI

DERİTEKS Sendikası’ndan Hasan Uluşan ise, “Karikatür yarışması 2. kez düzenliyoruz. Bizim için çok önemi var, hele ki böyle bir ortamda. Savaşın faturasının ne kadar ağır olduğu bu ülkede son 6 ay içinde ortaya çıkmıştır. Buna mutlaka sendikalar, sivil toplum örgütleri sessiz kalmayarak seslerini yükseltmeli” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Jürisinde Türkiye’nin önemli karikatüristlerinden Semra Can, Ergin Asyalı, Sefer Selvi, Sinan Arık ve Cansın Çağlar Özdemir’in bulunduğu yarışmada 1’incilik Ödülü Kürşat Zaman’a, 2’incilik Ödülü Murat Dönmez’e, 3’üncülük Ödülü ise Mehmet Kahraman’a verildi.

KMO İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve DERİTEKS’e de katılımları için ödül verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atina'da işçiler SYRIZA'yı protesto etti

SONRAKİ HABER

Gözünüze kış değmesin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...