09 Ocak 2016 17:13

Şırnak'taki 8 cenazeyi aileler aldı

Paylaş

Şırnak merkez ile Cizre ve Silopi ilçelerinde öldürülen, Şırnak Devlet Hastanesi'nde bekletilen 8 cenaze, ailelerin defin izni olmasına rağmen 4 saat boyunca keyfi uygulamayla bekletildi. Yapılan görüşmeler sonrası aileler cenazeleri soğuk hava deposuna aldı.

Bir aya yakındır Şırnak kent merkezi ile Cizre ve Silopi ilçelerinde sürdürülen saldırılarda öldürülen ve Şırnak Devlet Hastanesi Morgu'nda bekletilen 10 cenazeyi almak için aileler ve milletvekilleri yaklaşık 4 saat morgda bekledi. Taybet İnan, Yusuf İnan, Aziz Yural, Çetin Taşer, Fatma Uyar, Sêvê Demir, Pakize Nayır, Nidar ve Halis Sümer, Lütfü Aksoy'un aileleri 4 saatlik bekletilmenin ardından cenazeleri alarak araçlara bindirdi. Bu sırada Şırnak Valiliği'nden "Cenazelerin götürülmesine izin verilmeyeceği" yönünde talimat geldiği belirtilerek, polisler tarafından cenaze araçlarının önü kesildi.

Aileler ve milletvekilleri cenazelerin alınması için savcılıkla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede cenazelerin alınmasına ilişkin herhangi bir sıkıntı olmadığı ve izin verildiği belirtilirken aileler emniyetin keyfi bir şekilde cenazeleri bekletmesine tepki gösterdi. Yaklaşık bir saatlik bekleme sonrasında morgdan alınan cenazeler ambulans ve cenaze nakil araçlarına bindirilerek, Şırnak Belediyesi'nin ayarladığı soğuk hava deposuna taşındı. Taybet İnan ve Yusuf İnan'ın cenazeleri ise defin kağıtlarının köyde olmasından dolayı alınamadı.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde kalan 7 cenazenin alınması için ise görüşmeler devam ediyor. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye AİHM’de katliamı savundu

SONRAKİ HABER

Merkel 'taciz' faturasını tüm mültecilere kesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa