09 Ocak 2016 16:55

Elazığ'da sulama işçileri tutulmayan sözlerin yerine getirilmesini bekliyor

Paylaş

Elazığ'da Eyüp Bağları Sulama Birliğinin tasfiye edilmesi nedeniyle alacakları ödenmeyen ve işsiz kalan 26 işçinin sorunu aradan geçen 7 yıla karşın çözülmedi. AKP’li vekillerin ve mülki amirlerin de içinde olduğu heyetin sorunun çözümü için söz verdiğini hatırlatan işçiler, bu sözün yerine getirilmemesine tepkili.

Sorunlarının çözülmesi için açlık grevi yaptıklarını hatırlatan işçilerden Süleyman Tanış, “Grevin 19. günü Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  yine o dönenim AKP Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, yine o dönemin AKP Elazığ milletvekili adayı şimdi ki AKP Milletvekili Ömer Serdar ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi ile benim de katıldığım bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda personelin mağduriyetinin giderilmesi için karar alındı. Ne yazık ki bu güne kadar alınan hiçbir karar yerine getirilmedi” dedi. Sözlerin neden tutulmadığının kendilerine açıklanmasını ve sorunlarının çözülmesini isteyen Tanış, yetkililere 3 gün süre verdiklerini belirterek “Gerekirse tek başıma ölüm orucuna yatarım. Yıllardır mağduruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.
2004 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Uluova’nın sulanması için kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği, 2010 yılında faiziyle birlikte yaklaşık 20 milyon lira elektrik borcunu ödeyemeyince tasfiye edilmişti. Sulama Birliğinde çalışan 26 işçi ise paralarını alamamış ve başka kurumlarda da istihdam edilmemişlerdi. Yaklaşık 7 yıldır işsiz kalan işçiler 24 Mart’ta açlık grevi başlatmışlardı. 29 Mart 2015 tarihinde grevdeki işçiler AKP İl Başkanı Nusret Çoban’ın ‘Sorunu çözeceğiz.’ sözüne karşılık grevi ertelemişlerdi. Ancak bu söz yerine getirilmeyince işçiler bir kez daha grev kararı almış ve 19 gün açlık grevi yapmışlardı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal-İş genel kurulunda konuşan Kani Beko: Kıdem tazminatını yedirmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Türkiye AİHM’de katliamı savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...