12 Nisan 2012 13:29

Zana’nın 55 yıl hapsi istendi

ÇEŞİTLİ tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana için savcı 55 yıl hapis cezası istedi.Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Aralık 2008 tarihinde ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve

Zana’nın 55 yıl hapsi istendi
Paylaş

ÇEŞİTLİ tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana için savcı 55 yıl hapis cezası istedi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Aralık 2008 tarihinde ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Zana’nın ‘eksik savunması’ nedeniyle Yargıtay 9.  Ceza Dairesi’nin bozduğu kararın ardından dava yeniden görülmeye başlandı. Tutuksuz yargılanan milletvekili Leyla Zana’ın katılmadığı duruşmada, avukatları Fethi Gümüş ve Mehmet Emin Aktar hazır bulundu.

Mütaalasını sunmak üzere söz alan Savcı, Cumhuriyet Savcısı, Zana hakkında 18 Eylül 2008 tarihinde mahkemeye sunulan mütalaayı içerik olarak tekrar ettiklerini söyledi. Zana’nın katıldığı her miting, toplantı ve basın açıklamasında ‘örgütün istemlerine uyarak, propaganda kastını aşıp, örgüte üye olmamakla birlikte suç işlediğinin anlaşıldığını’ iddia eden savcı, “Sanık, beyanlarında, PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini, örgütün elebaşı Öcalan’ı da Kürt halk önderi olarak gördüğünü, PKK’nın faaliyetlerini de özgürlük ve demokrasi mücadelesi olarak gördüğünü belirterek, dolaylı olarak atılı suçlamaları kabul ettiği, tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır” diyerek, Zana’nın ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 9 kez, ‘örgüte üye olmak’ iddiasıyla da bir kez olmak üzere toplamda 55 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Zana’nın avukatı Fethi Gümüş ise savcılık mütalaasına itiraz ederek, “İddia makamının aleyhe olan esas hakkındaki mütalaasına katılmıyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilim Ankara’da olduğu için duruşmaya katılmadı. Bundan sonraki yargılamada müvekkilimin yokluğunda yargılamanın yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Önceki duruşmada Zana hakkında verilen ‘sanığın ifadesinin alınması için duruşmada hazır edilmesi’ kararını değerlendiren mahkeme, karardan vazgeçilmesine oy birliği ile karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına dosyayı incelemek üzere süre vererek, duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçileri örgütlenmek istiyor

SONRAKİ HABER

Hibe kaldırım davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...