09 Ocak 2016 11:54

İzmir'de katledilen kadın siyasetçiler için yapılan eyleme polis saldırdı: 35 gözaltı

Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadın siyasetçileri anmak amacıyla İzmir'de bir araya gelen kadınlara saldıran polis, aralarında HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın da bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Kongreya Jinên Azad (KJA) İzmir bileşenlerinin çağrısıyla, 2013 yılında Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi ile geçen hafta Silopi'de infaz edilen 3 kadın siyasetçiyi anmak amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi Erbil Süer önünde bir araya gelen kadınlara polis saldırdı.

Kentteki diğer kadın kurumlarının da destek verdiği eylem başlamadan, eylemin yapılacağı alanın dört bir yanını çevik kuvvet ve sivil polisler sardı. Kadınlara önce "yasadığı slogan" atılması durumunda müdahale edeceklerini anons eden polisler, kadınların katledilen Kürt kadın siyasetçilerin fotoğraflarının bulunduğu pankartları açması ve "Şehîd namirin" sloganı atması ile saldırıya başladı.

Kadınları yerlerde sürükleyen polisler, HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın da aralarında bulunduğu 35 kadını gözaltına aldı.

Saldırı sırasında DİHA İzmir Muhabiri Serfiraz Gezgin ve Kızılbayrak muhabiri Hatice Erhan'ın görüntü alması polislerce engellendi. Darbedilerek gözaltına alınmaya çalışılan kadın gazeteciler, diğer gazetecilerin tepki göstermesi üzerine serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 35 kadın İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre tank atışı altında: 2 genç daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Arda Turan, Barça'yla ilk lig maçında asist yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...