09 Ocak 2016 13:45

Cansız, Doğan ve Şaylemez Paris’te anıldı

Paylaş

PKK kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez, katledildikleri Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.

“Em Edalet Dixwezin(Adalet İstiyoruz)” şiarıyla yapılan yürüyüşe katılmak için başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda gibi ülkelerden on binlerce kişi, sabahın erken saatlerinde Paris’e akın etti. Otobüs ve özel araçlarla Paris’e gelen on binlerce kişi, Gar Du Nord’da buluştu. Buradan Bastille Meydanı'na doğru, "Hiçbir devletin çıkarınızı gözetmeksizin katliam açıklansın", "Adalet ve Aydınlık İstiyoruz", "Katliamın arkasındaki güçler açıklansın" pankartlarıyla yürüyüşe geçildi.

Yürüyüşe Doğan ve Şaylemez’in aileleri, KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, KCD-E Eş Başkanları Dilşah Osman, Murat Ceylan, Kürt kurum temsilcileri, Paris’teki Tamiller temsilcileri ve birçok sosyalist parti katıldı. Yürüyüş boyunca Silopi, Sur ve Cizre direnişlerine de dayanışma mesajları verildi.

Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bir konuşma yaptı. (Paris/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sakine Cansız memleketi Dersim’de anıldı

SONRAKİ HABER

TGS İzmir Şubesi: Meslektaşımız Eda Aktaş derhal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...