09 Ocak 2016 07:17

Sur'da patlama: 1 sivil, 4 asker yaralandı

Sokağa çıkma yasaklarının 39'uncu gününde olduğu Sur'da, şiddetli bir patlama meydana geldi. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin yoğun olarak konumlandırıldığı Mardinkapı bölgesinde meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlara karşı direniş 39'uncu gününde devam ediyor. Dün gün boyu yoğun bir şekilde abluka altındaki mahallelere yönelik gerçekleştirilen bombardıman, bugün aynı şekilde devam ediyor. Özellikle Savaş ve Hasırlı mahalleleri ile Kurşunlu Cami civarı bombardıman altında tutuluyor. Keskin nişancılar tarafından yüksek binalardan mahallelere doğru ateş edilirken i ilçe üzerinde yoğun helikopter ve heron hareketliliği yaşanıyor.

Sabah saatlerinde ise Mardinkapı civarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Askerler ve özel harekat timlerinin yoğun bir şekilde konumlandırıldığı Mardinkapı bölgesinde, meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans istendi.

Patlamada ilk belirlemelere göre, 1 sivil ve 4 asker yaralandı. Yaralanan sivilin Devlet Su İşleri (DSİ) Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde çalışan bir görevli olduğu bildirildi. Yaralı askerlerden 1'inin durumunun ağır olduğu ve yaralıların Diyarbakır Askeri Hastane'ye kaldırıldıkları belirtildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Üniversitesi, evrensel.net'e erişimi engelledi

SONRAKİ HABER

Muhabirimiz Eda Aktaş ve 12 kadın serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...