09 Ocak 2016 08:08

Atatürk Üniversitesi, evrensel.net'e erişimi engelledi

Atatürk Üniversitesi’nde, öğrencilerin kullandığı bilgisayarlardan evrensel.net'e girmek isteyenler, 'Ziyaret etmekte olduğunuz web sayfası Atatürk Üniversitesi internet kullanım politikaları nedeniyle erişime kapatılmıştır' uyarısıyla karşılaşıyor.

Paylaş

Üniversite yönetiminin yandaş tutumlarıyla gündeme geldiği Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bir skandala daha imza atıldı. En son İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Okuma ve Düşünme Kulübü’nün (ODÜŞ) öncülüğünde Gazeteci İsmail Saymaz ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmek istenen paneli; Saymaz’ı “bölücü” ilan ederek iptal eden üniversite yönetimi, şimdi ise üniversite bilgisayarlarında evrensel.net'e erişimi engelledi.

Evrensel'in internet sitesine erişmek isteyen öğrenciler, “Ziyaret etmekte olduğunuz web sayfası Atatürk Üniversitesi internet kullanım politikaları nedeniyle erişime kapatılmıştır” duyurusuyla karşılaşırken, duyuruda ayrıca “Engelli siteye girilmesi halinde ise sayfa ziyaretleriniz kayıt altına alınacaktır” ifadeleriyle siteye girmek isteyen öğrenciler adeta tehdit edildi. (Erzurum/DİHA)  

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'i protesto eden kadınlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sur'da patlama: 1 sivil, 4 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...