09 Ocak 2016 06:24

Sırtındaki kurşunla cezaevine gönderilen Hasan Uysal ameliyata götürülmüyor

Silopi’nin Cudi Mahallesi’nde telefonunu şarj etmek isterken keskin nişancılar tarafından vurulan ve sırtındaki kurşunun çıkarılması için ameliyat edilmesi beklenirken sırtındaki kurşunla cezaevine gönderilen Hasan Uysal ameliyat için hastaneye götürülmüyor.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Cudi Mahallesi’nde telefonunu şarj etmek için komşularının jeneratörüne giderken keskin nişancılar tarafından vurulan Hasan Uysal, tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koluna isabet eden kurşun çıkarılırken, sırtına isabet kurşun çıkarılamadı. Acıdan duramadığı hastanede ameliyat olması beklenirken 5 Ocak günü sedye ile zırhlı araca bindirilerek mahkemeye çıkarılan Uysal, tutuklanarak Şırnak Cezaevine gönderildi. Tutuklandıktan sonra ailesine, Uysal’ın hastaneye tedavi için getirileceği söylenmişti. Ancak Uysal, sırtındaki kurşunun çıkarılması için hastaneye ameliyat edilmeye götürülmedi.

AMELİYAT İÇİN BİLGİ VERİLMİYOR

Yaşanan durum üzerine Evrensel’e konuşan kardeşi Özgür Uysal, abisinin 3 defa ameliyat olmasına rağmen sırtındaki kurşunun çıkarılamadığını, 4. Ameliyatını olacakken ise polislerin abar topar abisini mahkemeye götürerek tutukladığını söyledi.  Polislerin annesine abisini yarın ameliyat için hastaneye getireceklerini söylediğini belirten Uysal, anne ve babasının abisinin hastaneye getirilmesini beklediklerini ancak henüz ameliyat için getirilmediğini ve bir bilgininde verilmediğini söyledi.

‘HASTANEYE GETİRMEZLERSE CEZAEVİNDE ÖLÜR’

Ailesinin abisini cezaevinde açık görüşüne gittiğini belirten Uysal, “Abim halen acılar içinde. Doğru düzgün konuşamıyor. Bırakın konuşmayı insani ihtiyaçlarını hiçbir şekilde gideremiyor. Açık görüşmeye de cezaevinde kalan yakın bir akrabamız tarafından getirilmiş. Ailem bu durumu görünce ağlamış.  Ve ben bu durumunu duyunca çok üzüldüm. Çünkü babamın hayatta bir ya da iki defa ağladığını gördüm” diye konuştu. Abisine cezaevinde herhangi bir tedavi yapılmadığına dikkat çeken Uysal, “Hastaneye getirmezlerse cezaevinde ölür. Çünkü cezaevi koşulları özellikle siyasi tutsaklar olduğu zaman, onlara hem gardiyanlar olsun, hem cezaevi yönetimi olsun farklı uygulamalar yapıyorlar. Ve abime götürülen battaniye, yastık cezaevi yönetimi tarafından abime ulaştırılmamış” dedi.

‘ORADAKİ İNSANLARA İNSAN GÖZÜYLE BAKMIYORLAR’

Savaş politikalarıyla Şırnak’a saldırıldığını söyleyen Uysal, “Ellerinden geldikleri kadar sivil insanlar yok ediliyor. Savaş hukuku içinde savaşlarını yapsalar içim bu kadar acımaz. Hasta ise hasta bir şekilde davranmalarını isterim. Yaşlı ise yaşlı bir şekilde davranılmasını isterim. Artık insan gözüyle bakmıyorlar oradaki insanlara” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

3 yıl önce Fransa'da öldürülen Sakine Cansız'ın kaleminden 3 hikaye

SONRAKİ HABER

Hükümete tepki, 'terör örgütü propagandası' sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...