09 Ocak 2016 05:04

Dini Soruları Cevaplandırma Platformu kapatıldı

Paylaş

Diyanet'e bağlı fetva hattının internet sitesine yöneltilen “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu” sorusuna verilen yanıtın tartışma yaratmasının ardından, Dini Soruları Cevaplandırma Platformu kapatıldı

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulunun böyle bir fetvasının olmadığını ve olamayacağını iddia ederek şunları söyledi:

"Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla öncelikle gün boyu yürüyen bu kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır. Olmaz. Olamaz. Bugün yaşanan üzücü olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanımızın talimatıyla geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din İşleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezatlık teşkil eden, Başkanlığımıza ve Yüce Dinimiz İslam'a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek adalete teslim edilecektir. Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’nu her türlü istismarı önlemek için bugünden itibaren kapatmak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isterim. Son olarak milletimizin her ferdinden istirham ediyorum: Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için önemli bir müessesedir. Bu müesseseyi bu tür yalan yanlış haberlerle yıpratmayalım." (HABER MERKEZİ)

Diyanet'i protesto eden kadınlar gözaltına alındı

Diyanet'ten fetva: Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil

ÖNCEKİ HABER

JINHA Muhabiri Rojda Oğuz tutuklandı

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de mültecileri taşıyan otobüs devrildi: 8 ölü, 42 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...