08 Ocak 2016 18:44

‘Gerçekleri Nedim için yazacağız’

Paylaş

Silopi’de yaptığı haberler nedeniyle tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Oruç’un kendisi gibi DİHA muhabiri olan kardeşi Aydın Oruç, ağabeyinin yaptığı haberler nedeniyle tutuklandığını, ancak eğer kamuoyunun duyarlılığı olmasaydı şimdi kardeşinin cenazesini bırakıldığı sokaktan almak için çaba içerinde olacaklarını kaydetti. Tutuklamaların kendilerini yıldırmayacağını söyleyen kardeş Oruç, “Gerçekleri Nedim için de yazacağız” dedi.

‘GAZETECİLER, YALANLARI ORTAYA ÇIKARDIĞI İÇİN HEDEFTE’

Bölgede zor bir süreç yaşandığını ve devletin halka katliam dayattığını dile getiren Oruç, ağabeyi gibi özgür basın geleneğinden gelen gazetecilerin zor şartlara rağmen halka gerçekleri yansıttığını söyledi. Oruç, devletin Kürdistan’da yaptığı katliamları kendi havuz medyası ile gizlediğini ancak özgür basın geleneğini savunan gazetecilerin ise bu yalanları ortaya çıkardığı için iktidarın bu gazetecilere yöneldiğini kaydetti.

‘KAMUOYU OLMASIYDI KARDEŞİM İNFAZ EDİLECEKTİ’

Ağabeyi Oruç’un da Silopi’de devletin gerçek yüzünü objektif haberleri ile gösterdiği için devlette büyük bir rahatsızlık yarattığını belirten Oruç, kardeşinin infaz amaçlı alıkonulduğunu, ancak kamuoyunun duyarlılığının bu infazın önüne geçtiğini ifade etti. Oruç, özellikle kardeşinden haber alınamaması üzerine DİHA’nın servis ettiği “Darbedilerek gözaltına alınan Muhabirimiz Oruç nerede?” haberi ile kamuoyunda bir duyarlılık oluştuğunu, bu duyarlılık sonucunda devletin infazdan vazgeçtiğini belirtti.

Eğer bu duyarlılık oluşmasıydı kardeşinin infaz edileceğini söyleyen Oruç, bunu da “Eğer, kamuoyunun duyarlılık çağrısı olmasaydı kardeşimin şimdi cenazesini bırakıldığı sokaktan almak için çaba içerisine girecektik” sözleriyle dile getirdi. (Muğla/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul’da müzisyen filmleri

SONRAKİ HABER

Gazeteciler 10 Ocak’ta ‘Artık yeter’ diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa