08 Ocak 2016 18:07

Irak Başbakanı Haydar İbadi: Maaşları ödemeye devam edeceğiz

Paylaş

Irak’ta memur ve emeklilerin maaş bilmecesi sürüyor. Maliye Bakanı Hoşyar Zebari’nin, “Eğer petrol fiyatları bu şekilde kalırsa hükümet nisan ayında memur maaşlarını ödeyemeyebilir” açıklamalarının yankıları devam ediyor. 

Başbakan Haydar İbadi’nin ofisi, hükümetin memur ve emekli maaşlarını ödemeye devam edeceğini duyurdu. Maliye Bakanı Hoşyar Zebari’nin açıklamalarının yanlış anlaşıldığını veya yanlış tercüme edildiğini bildiren Başbakan Ibadi’nin Ofis Sözcüsü Saad Hadisi, hükümetin memur maaşlarını ödemeye gücü olduğunu söylediği. 

Hükümetin bu tür durumlara öncelik verdiğini belirten Sözcü Hadisi, ne olursa olsun bu maaş ve gereksinimlerin ödenmesi için başka alternatifler aradıklarını da sözlerine ekledi. 

GERİ ADIM ATTI

Maliye Bakanı Hoşyar Zebari geçtiğimiz pazartesi günü, “Eğer petrol fiyatları bu şekilde kalırsa hükümet nisan ayında memur maaşlarını ödeyemeyebilir” açıklamalarında bulunmuştu. Ancak Zebari bu açıklamalarından kısa bir süre sonra geri adım atmış, hükümetin memur ve emekli maaşlarını ödeyemeye devam edeceğini belirtmişti. 

Irak’ta geçtiğimiz yaz yüz binlerce Iraklı farklı illerde sokağa dökülerek yoksulluğa karşı büyük eylemler yapmıştı. Elektrik kesintilerine karşı başlayan gösterilerde ülkedeki yolsuzlukların son bulması, ülkede temel hizmetlerle ilgili sorunların çözülmesi gibi talepler yer almıştı. Gösterilerin sonucunda Başbakan İbadi geri adım atarak bir reform paketi açıklamak zorunda kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM'ye göre Suriye’de 400 bin kişi açlık çekiyor

SONRAKİ HABER

ABD’nin gönderdiği füze Küba’dan çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa