08 Ocak 2016 17:42

'Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılsın'

Paylaş

İHD, Barış için Öcalan’a Özgürlük Plartformu, Mezopotamya Hukukçular Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve Asrın Hukuk Bürosu, İmrali Adası’nda Yüksek Güvenlikli F tipi Cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması için çağrı yaptı. 

İHD Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, en son 5 Nisan 2015 tarihinde HDP heyetinin  Öcalan ile görüştüğünü hatırlattı. Türkdoğan’ın Öcalan’ın bir mahpus olarak yasal haklarından yararlandırılmasını istedi.  Türkiye İnsan Hakları Kurumunun (TİHK) insan hakları komisyonuna Öcalan’ın durumunu araştırması için İmralı’ya gitmeleri yönünde başvuruda bulunduklarını aktaran Türkdoğan, kurumun yasada belirtilen haklarını kullanarak gereğini yapması gerektiğini söyledi. Türkdoğan, Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi, telefon ve mektup hakkını kullanılmasına izin verilmesi, HDP heyeti ve insan hakları savunucularının Öcalan’ı ziyaret etmesine izin verilmesi çağrısı yaptı. 

‘BİZDEN NEYİ SAKLIYORLAR?’

Daha sonra söz alan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Yürekli, 5 Nisan 2015 tarihinden beri müvekilleri Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alamadıklarını belirterek, hayatından endişe duyduklarını söyledi. Yürekli “İmralı’da bulunan 2 müvekkilimiz bizlerin ve ailelerinin haberi olmadan Silivri Cezaevine nakil edilmiştir. Bu bir sürgün işlemidir” şeklinde konuştu. Müvekillerinin durumunu görüşmek için Silivri Cezaevi savcısı ile görüşme taleplerine cevap alamadıklarını ifade eden Yürekli, müvekillerinin vücüt bütünlüğünden endişe duyduklarını söyledi. Müvekilleri ile görüşme taleplerinin görüş günü olmadığı gerekçesi ile sürekli reddedildiğini  belirten Yürekli  “Yasada görüş günü ve saati diye birşey yok. Vekaletiniz olduğu sürece mesai saatleri içerisinde müvekilinizle görüşebilirsiniz. İmralı’da uyguladıklarını şimdi de Silivri’de uyguluyorlar. Bizden neyi saklıyorlar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelli konferansında ‘benim çocuklarımda hata yok’ gafı

SONRAKİ HABER

IŞİD militanı kendi annesini infaz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...