08 Ocak 2016 13:43

Hükümet asgari ücret zammına karşılık bedel verdikçe patronların da istekleri bitmiyor!

Paylaş

Patronlar, asgari ücretin maliyetinin yüzde 40’ının devlet tarafından karşılanması, asgari geçim indiriminin ücretlere dahil edilmesi gibi desteklerle yetinmedi. MÜSİAD, TİM, TİSK, TOBB, TÜSİAD gibi patron örgütleri HAK-İŞ, TÜRK-İŞ gibi işçi sendikalarını da arkasına alarak şu talepte bulundu: Devlet desteği sadece asgari ücretliye değil tüm çalışanlara verilsin.

Ortak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2016 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemesinin ardından ortaya çıkan gelişmeler, ülkemiz kamuoyunca yakından takip edilmektedir.Ülkemizin işçi ve işverenlerini temsil eden çatı örgütleri olarak, yeni asgari ücret üzerinden işçinin ve işverenin prim yüklerinin azaltılması yönünde Hükümetimizce benimsenen yaklaşımı memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte, söz konusu ödemelere Hükümetimizin bütün bütçe kısıtlarına rağmen yapacağı katkının, çalışanların tamamına veya daha büyük bölümüne yaygınlaştırılması konusunda Sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanlarımızın hassasiyet göstereceklerine de inanıyoruz.”

SALDIRI PAKETİ YOLA ÇIKTI!

Asgari ücret artışının maliyetini patronlar açısından neredeyse sıfırlayan, işçilere sağlayacağı geliri ise asgari geçim indirimine el koyarak, işçiyi yüksek vergiye tabi tutarak yok eden hükümet çalışanlar için çok daha ağır şartlar dayatmanın hazırlığı içerisinde. 

AKP Hükümeti, Üçlü Danışma Kurulunda, kıdem tazminatını fona devretmek, kiralık işçilik uygulamasını başlatmak, esnek ve güvencesiz istihdam biçimlerini yaygınlaştırmak için 3 ay içinde yasa hazırlayacağının sinyalini verdi. Yasa tamamlandığında işçileri işten atmak kolaylaşacak, hayata geçirilecek kiralık işçi uygulaması ile geçici işçilik yaygınlaşacak. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cezaevindeki çocuklara ücretsiz iletişim için kampanya: Çocuklar rüyasını özgürce anlatsın

SONRAKİ HABER

Elazığ Sanayi Sitesi’nin iki kıdemlisiyle konuştuk: Ustalığın yolu 10 yıl kölelikten geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...