12 Nisan 2012 11:29

TMMOB, Savranoğlu ve Billur Tuz işçilerini ziyaret etti

TMMOB üyeleri, Menemen ilçesinde bulunan ve direnişlerinin 254. gününde olan Savranoğlu Deri fabrikası işçilerini ziyaret etti.Ziyaret sırasında bilgilendirmede bulunan Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu fabrikasında yaşananın sadece emek sorunu olmadığını, aynı zamanda bir çevresel sorunla da karşı

TMMOB, Savranoğlu ve Billur Tuz işçilerini ziyaret etti
Paylaş

Ziyaret sırasında bilgilendirmede bulunan Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu fabrikasında yaşananın sadece emek sorunu olmadığını, aynı zamanda bir çevresel sorunla da karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.  Alagöz, “Savranoğlu fabrikası, arıtması olmaksızın günde 900 ton kirli suyu doğaya salıyor. Ayrıca fabrikanın üçte birlik kısmı kaçak inşaat konumunda” dedi. TMMOB İKK adına Ferdan Çiftçi ise işin emek ve çevre olmak üzere her iki boyutunun da önemli olduğunun altını çizerek, “Siz Savranoğlu işçilerinin her türlü zorluğa karşı direniyor olmanızı büyük saygıyla selamlıyoruz. Özellikle burada yaşanan çevre sorunlarına dair uzmanlık alanlarımız çerçevesinde destek vereceğiz. Mücadeleniz mücadelemizdir” diye konuştu.

Ziyarete katılan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam da Savranoğlu işçilerine ve onlar aracılığı ile tüm emekçilere çağrı yaparak, bu yılki 1Mayıs’ı güçlü bir katılımla kutlayacaklarını belirtti.

Sağlam,  “Emek mücadelesinin yanı sıra bu yıl savaş karşıtlığı ve barış talebi ile de yürüyeceğiz. Sınırımızda savaş çıkmak üzere, ülkemizde ise 30 yıldır çatışmalı bir dönemi yaşıyoruz. Tüm bunlarla beraber Billur Tuz ve Savranoğlu işçileri bu yılki 1 Mayıs’ın simgesi olacaksınız” diye konuştu.

TMMOB üyeleri Billur Tuz işçilerini de ziyaret etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Greve katılanlar yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Siyah gencin katili 1.5 ay sonra gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...