07 Ocak 2016 15:14

Kayyum, Koza'yı aratmadı: 'Halkı bilgilendirmeme toplantısı'

Paylaş

Koza Holding'in bazı şirketlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile kayyuma devredilmesinin ardından, kapasite artırımına gideceği açıklanan Dikili'nin Çukuralan Köyü'nde bulunan Koza Altın Madeni'nin ÇED toplantısı Çukuralan Köyü kahvesinde yapıldı.

Toplantıda altın madeni çalışanlarının kapı önüne yığılması nedeniyle içeri giremeyen vatandaşlarla maden çalışanları arasında arbede çıktı. Vatandaşlar halkın toplantıya sokulmadığını ve itiraz edeceklerini ifade etti.

Toplantıya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bakanlık görevlilerinin yanı sıra Koza Altın Madeni çalışanları, Bergama, Dikili, Çandarlı çevre platformları ve bölge sakinleri katıldı.

Köy meydanındaki kahvede şiddetli yağmur altında yapılan bilgilendirme toplantısına erkenden gelen altın madeni çalışanları, kahvenin içini ve kahve girişini kapattı. Bergama Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel, maden çalışanları tarafından toplantıya sokulmadığını ifade ederek; "Burada halkın önüne etten duvar ördüler. Halkı bilgilendirmeme toplantısı yaptılar. Yapılan toplantı yasal değil. Gerekli itirazları yapacağız" dedi. Toplantı için gelen Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ise; "Bilgilendirmeyi kendi kendilerine yaptılar. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. Yapılan itirazlar sonuç vermedi. Toplantıdan görevlilerin ve maden çalışanlarının ayrılması ardından kahve önüne toplanan vatandaşlar ise kendi aralarında tutanak tutup imzalayarak, bakanlığa itiraz edeceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP, Artvin-Rize bölge konferansını gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Asya Pasifik'te bomba tartışması büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...