07 Ocak 2016 12:04

Sendikaların barış eylemine ‘terör’ genelgesi

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Cumhurbaşkanının kısa süre önce muhalif sendikaları hedefe koyarak sarf ettiği “Teröre destek veren örgütler cezasını bulacaktır” sözlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Valiliklere yazı göndererek greve katılan ve “bölücü faaliyette” bulunan kamu görevlilerinin Bakanlığa bildirilmesini isteyen bir yazı gönderdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Kürt illerinde yaşanan katliamları protesto etmek ve barış talep etmek için bir günlük iş bırakma eyleminin yapıldığı gün olan 29 Aralık günü gönderilen yazıda  yer alan “Bazı sendika ve konfederasyonların güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini bahane ederek boykot, ve mevzuatla belirlenen görevleri yapmama şeklinde eylem kararları almaları” şeklindeki ifadelerle iş bırakma eylemine katılan kamu emekçilerinin bakanlığa bildirilmesi isteniyor. Bölgede yaşanan sivil ölümlerin durdurulmasını ve müzakerelerin başlamasını talep eden demokratik kitle örgütlerinin sendikal hakların sınırlarını aştığının belirtildiği yazıda iş bırakma eylemi ile öğrencilerin eğitim hakkının engellendiği iddia ediyor. 

MİLLİ EĞİTİMİN ‘EĞİTİM’ DİYE BİR DERDİ YOK

Aynı eylemde atılan “Saray savaş, halklar barış istiyor” sloganından dolayı hakkında 7’inci kez Cumhurbaşkanına hakaretten Adana Emniyetince soruşturma açılan Eğitim Sen Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı yazıda geçen ifadeleri gazetemize değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre’de öğretmenleri ilçeden çeken Milli Eğitim Bakanlığının savaşa karşı barışı haykırdıkları eylem için bu ifadeleri kullanmasının inandırıcı olmadığını dile getiren Akarsubaşı, “İş bırakma eylemini yaptığımız gün polisin barikatla yürüyüşümüzü engellemesi üzerine basın açıklaması yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri bölgeden çekerken; okulların kışlalara döndüğüne,  çocukların eğitim göremediğine, sağlık hizmetleri verilemeyen kronik hastaların, çocukların, kadınların öldüğüne dikkat çektik” dedi. Güneydoğuda okulları savaş gerekçesi ile tatil eden AKP hükümetinin eğitim diye bir derdi olmadığını ifade eden Akarsubaşı, “Bunların derdi katliamlarını kimse dile getirmesin” şeklinde konuştu. 


BARIŞA HAKARET SORUŞTURMASI

Adana’da Kürt illerinde yaşanan katliamlarla ilgili basın açıklamalarına soruşturmalar açılıyor. Önceki gün Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı ile İHD Şube Cezaevi Komisyonu Başkanı Nejat Okay, TÖP-G Üyesi Dilara Akgöz ve Ç.Ü. öğrencisi Çağla Cemali 29 Aralık’taki basın açıklaması ile ilgili emniyete çağrılarak ifadesi alındı. Emek Partisi Adana İl Örgütünün  27 Aralık günü sokağa çıkma yasaklarını ve yaşanan katliamları protesto eyleminde atılan “Saray savaş halklar barış istiyor” sloganından dolayı Akarsubaşı ve Emek Gençliği MYK Üyesi Aydın Yiğit’e soruşturma açıldı. 

ÖNCEKİ HABER

Ankaralı yılın 10 ayı zehir soluyor

SONRAKİ HABER

957 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı talan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...