12 Nisan 2012 11:03

Komşu’da erken seçim mayısta

YUNANİSTAN’da erken seçim tarihi belli oldu. Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, 6 Mayıs’ta erken genel seçim için sandık başına gidileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’tan meclisi feshetmesini isteyen Papadimos, teknokratlardan oluşan hükümetinin ise yeni yönetim oluşana kadar görevini sürd&uum

Komşu’da erken seçim mayısta
Paylaş

YUNANİSTAN’da erken seçim tarihi belli oldu. Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, 6 Mayıs’ta erken genel seçim için sandık başına gidileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’tan meclisi feshetmesini isteyen Papadimos, teknokratlardan oluşan hükümetinin ise yeni yönetim oluşana kadar görevini sürdüreceğini belirtti.

64 yaşındaki ekonomist Papadimos, borç kriziyle birlikte gelişen siyasi krizin yarattığı baskıdan dolayı istifa eden PASOK hükümetinin yerine geçmişti. Papadimos liderliğindeki teknokratlar hükümeti, ülkenin darboğazdan kurtarılması için Avrupa Birliği’den (AB) yeni bir kurtarma paketi alınmasını savundu.

Ülke ekonomisinde köklü mali reformların yerleştirilmesi ve seçimlerin de halk desteğini arkasına almış bir hükümet tarafından uygulamaya konması hedefleniyordu.

Bu sebeple bir süredir erken seçimlere gidilmesi bekleniyordu. Ancak bu, Yunanistan’da büyük kesintilere ve protestolara yol açan borç krizi başladıktan sonraki ilk seçim olacak.

Kemer sıkma önlemlerinin sık sık eylem ve grevlerle protesto edildiği ülkede halk, bu tedbirleri onaylayan hükümete karşı öfkeli.

Yapılan son anketler, yıllardır Yunan siyasetine hakim olan büyük partilerin destek kaybına uğrayacağını, kesintilere duyulan tepki dolayısıyla oyların reform karşıtı partilere gidebileceğini gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da 6.9'luk deprem

SONRAKİ HABER

Arınç: Anladım ki, Kürtçe bir medeniyet dilidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...