07 Ocak 2016 11:55

Metin Göktepe Anadolu Üniversitesi’nde anıldı

Paylaş

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri öğrencileri ölümünün 20. Yılında Metin Göktepe’yi andı. Fakülte kantininde bir araya gelen öğrenciler burada 10 dakika gazete okuma eylemi yaptı. Öğrenciler okuma eyleminin ardından fakülte önünde basın açıklaması yaptı. 

Anadolu Üniversitesi İletişim bilimleri Öğrencileri Metin Göktepe’yi andı. Fakülte kantininde gazete okuma eylemi yapan öğrenciler, ardından da basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin eylemine Evrensel Okurları da destek verdi. 

Fakülte binası önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, Musa Anter, Uğur Mumcu, Namık Tarancı gibi öldürülen gazetecilerin fotoğrafları ile Mit TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün fotoğraflarını taşıdı. 
Öğrenciler adına basın metnini okuyan Barış Gençyılmaz, Metin Göktepe’nin katledilmesinin ardından 20 yıl geçtiğini söyledi. Bu 20 yılda basın üzerindeki baskı ve sansürün devam ettiğini belirten Gençyılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2015 yılının Basın Raporu’na göre 30 gazetecinin cezaevlerinde tutulduğunu kaydetti. “Basındaki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının üç katına çıktı. 2015 yılında 500'e yakın gazeteci işsiz kaldı. 70 gazeteci ise saldırıya uğradı.200'ün üzerinde haber sitesine erişim engellendi.” diyen Gençyılmaz, Suruç ve Ankara Katliamları ve Mit tırları soruşturması başta olmak üzere toplumsal olaylara da yayın yasağı konduğunu açıkladı.

‘METİN GÖKTEPE’Yİ ANMAK GERÇEĞİN PEŞİNDEN KOŞMAKTIR’

Metin Göktepe’yi anmanıngerçeğin peşinden koşmak vegerçeği gün yüzüne çıkarmak olduğunu vurgulayan Gençyılmaz,“Bugünlerde haberleri yüzünden gözaltına alınan, tehdit edilen, tutuklanan gazetecilere destek olmaktır. Cinayetin ortaya çıktığı ilk gün Metin’in gazetesi Evrensel’in çalışanları “Bu Yürek Susmayacak” başlığı altında bir yazı yayınlamışlardı. Bu yazıda şu ifadeler yer alıyordu; “Aramızda en çalışkanımız, en fedakârımız, en yüreklimiz olan Metin Göktepe’nin kaleminin yerde kalmayacağını, onun artık basamayacağı deklanşörün üzerine yeni parmakların uzanacağını, sesini kesmeye ve yıldırmaya çalıştığınız Türkiye halkının basındaki sesinin susmayacağını haykırıyoruz.” Biz de Evrensel çalışanları gibi bir kez daha haykırıyoruz ‘bu yürek susmayacak’. Türkiye halkının basındaki sesini susturamayacaksınız.” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

MEB'e göre savaş değil, sendikal faaliyetler eğitimi engelliyor

SONRAKİ HABER

Kadir İnanır’a Almanya’dan Onur Ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...