07 Ocak 2016 11:18

Kadınlar Mecliste beyaz tülbentlerini yaşamdan yana taşa çaldılar

Paylaş

İnsan hakları savunucusu kadınlar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda barış için oturma eylemi yaptı. Prof Dr. Şebnem Korur Fincancı, Mine Nazari, Nadire Mater, Prof. Dr. Neşe Özgen, Nimet Tanrıkulu, Ümit Efe, Ümit Sezer'den oluşan barış aktivistleri bölgedeki ölümlerin son bulması için Meclisi göreve çağırdı.

Meclis Genel Kurulu'nun yapıldığı salonun önünde oturma eylemi yapan kadınlar, 'Savaşı durdurun, barışı konuşun' dedi. Kadınlar beyaz tülbentlerini de yere bırakırken özgür, demokratik, eşit, adil ve barışın hüküm sürdüğü bir ülke istiyoruz dedi. 

Kadınlar adına bir açıklama yapan Şebnem Koruru Fincancı, Meclisi,  Meclisin 550 üyesini, meclisteki tüm siyasi partileri ve Hükümeti göreve çağırmak üzere TBMM'de olduklarını söyledi. 

"Ölümleri durdurun, silahları susturun, barışı konuşun!" diyen Fincancı, çözüm masası yeniden kurulmasını, müzakereler başlamasını istedi. Fincancı, "Cizre, Silopi, Sur, Silvan, Dargeçit, Nusaybin... Kuşatma kalksın, sokağa çıkma yasakları son bulsun. Hastaneler,
okullar karargah olamaz. Beyaz tülbentlerimizi öldürmekten değil yaşamdan yana taşa çalıyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Saray’ın şatafatından Kürt sorunu görünmüyormuş!

SONRAKİ HABER

DİHA: Polisin yaraladığı engelli yurttaş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...