12 Nisan 2012 11:01

Meksika'da 6.9'luk deprem

Meksika’da 9 dakika arayla 6.9 ve 6.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İlk depremin, ülkenin kuzeyindeki Sonora eyaletinin 160 kilometre açığında deniz tabanında ve 10 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.Hint Okyanusu’nda Endonezya yakınlarında dün meydana gelen 8.6 ve 8.2 büyüklüğündeki iki depremin ar

Meksika'da 6.9'luk deprem
Paylaş

Meksika’da 9 dakika arayla 6.9 ve 6.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İlk depremin, ülkenin kuzeyindeki Sonora eyaletinin 160 kilometre açığında deniz tabanında ve 10 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

Hint Okyanusu’nda Endonezya yakınlarında dün meydana gelen 8.6 ve 8.2 büyüklüğündeki iki depremin ardından Meksika üç ve ABD de bir kez depremle sallandı. Yetkililer, hem Meksika’da hem ABD’de can ve mal kaybının olmadığını belirtti. Ancak Endonezya’daki depremden önce Meksika yakınlarında bir deprem daha olmuştu.

ENDONEZYA’DA 5 KİŞİ ÖLDÜ

Endonezya’da Açe bölgesinde dün meydana gelen iki depremde 5 kişinin öldüğü açıklandı. 2 kişi kalp krizinden, 1 kişiyse geçirdiği şok nedeniyle yaşamını yitirdi.

8.6 ve 8.2 büyüklüğündeki depremler ülkede büyük bir yıkım ya da tsunamiye yol açmadı. Ancak depremin ve saatlerce kaldırılmayan tsunami alarmının yarattığı panikle yüksek kesimlere kaçan halk geceyi de tetikte geçirdi. Büyük korku yaşayan Endonezyalılar geceyi camii  ve çadırlarda geçirdi.

Uzmanlarsa 8.6 büyüklüğündeki depremin son 50 yılın en büyük 6. depremi olduğunu söylediler. Ancak fay hattındaki kırılmanın dikey değil de yatay olması, 2004 yılındaki gibi bir tsunami yaşanmasını engelledi.

2004’te aynı bölgede meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami, Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan 10 kadar ülkeyi vurmuş, yaklaşık 230 bin kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere özgürlük istediler

SONRAKİ HABER

Komşu’da erken seçim mayısta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...