07 Ocak 2016 10:27

İzmir’de de Aleviler açlık grevine başladı

İzmir’de açlık grevine başlayan Aleviler savaşı durduracak olan halkların ortak mücadelesinin olduğunu dile getirdiler.

Paylaş

Bölgede yaşanan savaşa, sivil ölümlerine karşı dikkat çekmek için ülke genelinde açlık grevleri başlatan Alevi örgütleri İzmir’de de süresiz dönüşümlü açlık grevine başladı. İlk olarak Narlıdere Cemevi’nde başlayan açlık grevi, diğer cem evlerinde ve de Alevi örgütlerinin dernek binalarında devam edecek. Açıklamaya DİSK, KESK, TMMOB, Kent Konseyleri, HDP, EMEP, İHD temsilcileri de katılarak destek verdi. 

Narlıdere Cemevi’nde basın açıklamasını okuyan Balçova Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Erdal Sefer, barış isteyenlerin sürece müdahale etmesi gerektiğine dikkat çekerek “Bizler bin yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda kardeşlikten, demokrasiden, eşitlik ve özgürlükten, karanlığın karşısında aydınlık bir yaşamı sürdürme inancımızdan bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. ‘’Gördüğünü görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir’’ inancıyla yanı başımızdaki katliama sessiz kalamayız, kalmayacağız” dedi.

Ülkenin bir kan deryasına çevrilmesinin önüne geçmek için var olan tüm güçleri mücadele edeceklerini de ifade eden Sefer şunları söyledi “Bizler kürt illerinde kardeşliğimizin en temel hakları olan eğitim, sağlık, barınma ve yaşam haklarının ellerinden alınmasını, orada bulunan ibadethanelerin, tarihi mekanların, mezarlıkların tahribini kabul etmiyoruz. Biz biliyoruz ki, bu topraklarda yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanlar,bizlerle birlikte bu savaşa karşı barışı ortak bir mücadele ile tesis edecektir”. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Köylüler HES ÇED toplantısını protesto etti

SONRAKİ HABER

‘Savaşa hayır’ diyen EMEP ilçe başkanına KCK soruşturması!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...