07 Ocak 2016 07:41

'2 gencimizin cenazesi yerdeyken cenazelerimizi almayacağız'

Silopi'de katledilen 3 Kürt kadının siyasetçinin aileleri, Şırnak'ta 3 gün önce katledilen 2 gencin cenazesi yerdeyken cenazelerini almayacağını açıkladı.

Paylaş

Silopi'de 2 gece önce katledilen KJA Yönetim Kurulu Üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Uyar'ın cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi'nde bekletilirken aileler, milletvekilleri, KJA'lıların da aralarında bulunduğu binlerce kişi hastane önünde bir araya geldi. 

Katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin aileleri hastane önünde açıklama yaptı. 

Önceki gece Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde katledilen 19 yaşındaki Çetin Taşar'ın ailesinin de katıldığı açıklamada katledilen kadınların aileleri, Dicle Mahallesi'nde 3 gün önce katledilen ve cenazeleri 3 gündür yerde olan 2 gencin cenazesi alınmadan ve Cizre ile Silopi üzerinde abluka sürdüğü sürece çocuklarının cenazelerini almayacaklarını kaydetti.

HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, İbrahim Ayhan ile Adem Geveri ve HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ile KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın da katıldığı basın açıklamasında ilk olarak söz alan Fatma Uyar'ın ağabeyi Mesut Uyar, iki gencin cenazesi karın altında olduğu sürece cenazelerini almayacaklarını söyledi. Uyar, "Sur'da Silopi'de, Cizre'de kaç kişinin katledildiği belli değil. Bir abluka var. Bunların hepsi de benim kardeşimdir, hiçbirinin farkı yok, bizim açımızdan. Bizler 5 kardeşiz, hepimizin canı bu uğurda feda olsun. Sayın Öcalan özgürleşmeden bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

'VİCDANIMIZ ELVERMEZ'

Seve Demir'in amcasının oğlu Mehmet Şakir Demir ise, saldırılardan dolayı kimsenin cenazesini istediği yere defnedemediğini kaydederek, "Bizler buraya cenazemizi almaya geldik. Ancak buradaki durumu görünce cenazemizi almaya vicdanımız elvermedi. Buraya 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cenazesi geldi. Onlar da istedikleri yere defnedemiyorlar çocuklarını. Ablukalar sürdüğü sürece cenazelerimizi almayacağız" diye konuştu.

Yine Pakize Nayır'ın amcası Celalettin Nayır da diğer ailelerle aynı görüşte olduklarını ve cenazeler yerdeyken kendi cenazelerini de almayacaklarını ifade etti.

Ailelerin açıklamasının ardından bir kadın ise yaşananlara "Ey Türkler, Erdoğan ve Davutoğlu sizin çocuklarınızı bizim çocuklarımızı öldürmek için gönderiyor. Elinizi Kürt annelerinin eline verin bu kanı durduralım. Erdoğan Kürtlere de Türklere de düşmanlık yapıyor. Elinizi elimize verin bu savaşı bitirelim" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Başçı: Para politikasında sadeleşme adımlarına başlanabilir

SONRAKİ HABER

Levon Ekmekçiyan'ın cenazesi 33 yıl sonra ailesine ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...