06 Ocak 2016 20:45

Sanatçılardan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için konser

Paylaş

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu'nca düzenlenen “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” adlı bir etkinlikle sanatçılar kadın cinayetlerine dikkat çekmek için sahne aldı. Beyoğlu Garajİstanbul'da bu akşam düzenlenen etkinlikte, Aylin Aslım, Birsen Tezer, Çiğdem Erken, Erkan Oğur, Gündoğarken, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur ve Redd'in sahne aldı.

Gecede konuşan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Temsilcisi Fidan Ataselim, “Bugün anlamlı bir şey için bir aradayız. Bizler kadın cinayetlerini önlemek için çalışıyoruz. Her gün kadınlar birer birer öldürülüyor. Aslında şunu biliyoruz: Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. En çok ihtiyacımız olan şey bunu bilerek, bu umuda sarılarak, yapılması gerekenler için hep birlikte ele ele verip mücadele etmek. Kadın katilleri mahkemelere çıktıklarında, kravat taktıkları için, takım elbise giydikleri için, 'çok seviyorum' dedikleri için, saygın tutum indirimi, iyi hal indirimi, aşırı sevgi indirimi alıyorlar. Bizler de tıpkı erkekler gibi yaşam hakkı olan varlıklarız. Kadınların hayatta kalması için kadın cinayetlerinde indirimlerin uygulanmaması en önemli can alıcı noktadır" diye konuştu. 

Gecenin tüm geliri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çalışmalarını desteklemek ve kadın cinayetlerini önlemek için yürütülen çalışmalara katkı yapmak için platforma aktarılacak. Konser, geç saatlere kadar devam etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arda Turan, Barcelona formasıyla ilk maçına çıktı

SONRAKİ HABER

Barzani: Referandumun ardından Bağdat yetkilileri ile diyaloga gireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa