06 Ocak 2016 20:39

Arda Turan, Barcelona formasıyla ilk maçına çıktı

Paylaş

Arda Turan, Barcelona'nın İspanya Kral Kupası'nda Espanyol ile oynadığı maçta ilk kez takımının formasını giydi.

Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 aydır antrenmanlara çıkan ancak maçlarda forma giyemeyen Arda Turan, yasağın önceki gün sona ermesinden sonra bugün ilk kez Katalan ekiple sahaya çıktı. 

İLK MAÇINDA BARCELONA GALİP

Camp Nou'da oynanan maçta Barcelona, Espanyol'u 4-1 mağlup etti. Konuk ekip Espanyol'un golünü 9. dakikada Felipe Caicedo atarken, Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 13 ve 44. dakikadalarda Messi, 49. dakikada Pique ve 88. dakikada Neymar kaydetti. İlk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, 67. dakikada yerini Ivan Rakitic'e bırakırken, gösterdiği performansla beğeni topladı. Bu arada Espanyol takımında Hernan Perez 72. dakikada, Pepe Diop da 75. dakikada kırmızı kart gördüler.

BARCELONA'DA EN PAHALI BEŞİNCİ FUTBOLCU

Barcelona, 6 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro ve tutturulacak hedeflere göre 7 milyon Euroluk opsiyonlu bonservis bedeli karşılığında Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Bu transferle birlikte Arda, bonservisine en çok ücret ödenen Türkiyeli futbolcu oldu. Yıldız futbolcunun ise Barcelona'dan yıllık 8 milyon Euro alacağı ve 5 yıllık toplam maliyetinin 81 milyon Euro olacağı açıklandı. Arda, Luis Suarez, Neymar, Zlatan Ibrahimovic ve Samuel Eto'o'dan sonra Barcelona tarihinin en pahalı beşinci futbolcusu oldu.

Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 ay forma giyemeyen Arda, yeni takımıyla birlikte antrenmanlara çıktı. Arda Turan, yasağın önceki gün sona ermesinden sonra bugün ilk kez Katalan ekiple sahaya çıktı. İlk 11'de sahaya çıkan Arda, 68. dakikada yerini Ivan Rakitic'e bıraktı. Arda, ilk maçı olmasına rağmen gösterdiği performansla beğeni topladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aileleri Sur, Cizre ve Silopi’de yaşam mücadelesi veren gençler: Psikolojimiz altüst nasıl barış olacak?

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için konser

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...