6 Ocak 2016 19:44

Bölge'de aylardır süren sokağa çıkma yasakları, Kocaeli’de bir devlet hastanesinde çalışan psikolog tarafından kişisel Facebook hesabından tepkiyle paylaşıldı. Olanlar bundan sonra oldu; Facebook'ta bululan çeşitli grup ve sayfalar, doktoru ismi, açık adresi ve kişisel bilgileriyle hedef göstererek paylaşınca, bu durum bir yerel gazete tarafından linç kültürüyle haberleştirildi. Bunun sonrasında savcılık doktor hakkında apar topar soruşturma başlattı.

GAZETE ‘TEPKİLER BÜYÜYOR’ DEDİ, TEPKİLER BÜYÜDÜ...

Kocaeli’de bir Devlet Hastanesinde çalışmakta olan psikoloğun paylaşımları, Facebook sayfaları tarafından takip edilip teşhir edildi. Doktor hakkında linç kampanyası başlatılmak istendi. Doktorun adı ve soyadının yanında çalıştığı iş yeri de belirtilerek, Facebook’ta yer alan fotoğraflarıyla birlikte paylaşıldı, hedef gösterildi. Facebook sayfalarında başlatılan linç kampanyası, Kocaeli’nin sosyal medya sayfaları ve gruplarına da sıçrayınca, Kocaeli’de yayın yapan bir yerel gazete tarafından “Tepkiler giderek büyüyor” şeklinde haber yapıldı, doktorun adı ve soyadıyla birlikte fotoğrafı ve çalıştığı yer gizlenmeden yayımlandı. Bölge'de yaşanan vahşeti haberleştirmek yerine “Tepkiler giderek büyüyor” diyerek tepkiye ortak olan ve hedef gösteren yerel gazete, tepkiyle karşılandı.

DOKTOR SERBEST BIRAKILDI 

Yerel gazete tarafından Kocaeli’de giderek yayılan haber üzerine savcılık doktoru ifadeye çağırdı. Bugün öğlen saatlerinde savcılığın ifadesi sonrası doktor, tutuklama talebiyle 7. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Sevk sonrası görülen mahkemede doktor serbest bırakılsa da, çalıştığı hastane yönetimi tarafından da idari soruşturma başlatılması bekleniyor.

SES'TEN TEPKİ! 

Doktor Aziz Kaplan'ın serbest bırakılmasının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) bir basın açıklaması gerçekleştirdi. SES Şube Binası'nda Şube Başkanı Mustafa Yıldız tarafından yapılan basın açıklamasında yerel gazeteye, Sağlık Bakanlığı'na ve Hükümete tepki vardı.

‘BU YAYINLAR MAKSATLIDIR’

Bu karalama kampanyalarıyla sağlık çalışanlarının linç edildiğini belirten Yıldız, "Türkiye'de aylardır sürmekte olan çatışma ortamında sağlık çalışanlarını da hedef alan uygulamalar devam ediyor. Uluslararası kuralları, evrensel insan haklarını ihlal eden sayısız saldırı yaşadık. Dr. Abdullah Biroğul, hemşire Eyüp Ergen, Ambulans şoförü Şehmuz Dursun ve en son hemşire Abdülaziz Vural katledildiler. Tüm bu saldırılara günlerdir belli merkezlerden yönetildiği anlaşılan medya saldırıları da eklenmiş durumda. Bu yayınlar maksatlıdır. Sağlık çalışanlarını, hekimleri adıyla birlikte hedef göstermek gazetecilik değildir" dedi.

Zor şartlar altında sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Yıldız, "Sağlık emekçilerine karşı başlatılan linç ve karalama kampanyaları ile bütün sağlık emekçileri direkt olarak hedefe konmuştur. Buradan bütün kamuoyu ile paylaşıyoruz ki bu linç ve nefret kampanyalarından kaynaklı olarak üyemiz Aziz Kaplan'ın başına gelecek en ufak bir olumsuzluğun sorumlusu bu linç kampanyasını yürüten Bizim Kocaeli Gazetesi ve göz yuman hatta destek veren Sağlık Bakanı ve AKP hükümetidir" denildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et