06 Ocak 2016 17:56

‘A Bigger Splash’ !f İstanbul’da

Paylaş

“Benim Adım Aşk” ile hayranlığımızı ikiye katlayan Luca Guadagnino’nun son filmi “A Bigger Splash”, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde. 

Jacques Deray’ın Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet ve Jane Birkin’i buluşturduğu 1969 tarihli klasiği “La Piscine”den esinlenen Guadagnino, dörtlü bir aşk hikayesine soyunuyor ve orijinalinden daha da kışkırtıcı bir filme imza atıyor. Variety’nin “Sinsi, muzip ve tahmin edilemez bir erotik gerilim” sözleriyle övdüğü filmin oyuncu kadrosunu da oldukça önemli isimler oluşturuyor. Guadagnino’nun kült oyuncusu Tilda Swinton, en son Bond filmi “Spectre”de M.’e hayat veren Ralph Fiennes, “Bullhead/Taş Kafa”, “Rust and Bone/Pas ve Kemik” filmleriyle kuşağının en iyi aktörlerinden birine dönüşen Matthias Schoenaerts ve “Fifty Shades of Grey/Grinin Elli Tonu” serisinin Anastasia’sı Dakota Johnson “A Bigger Splash”da bir arada. 

Rock efsanesi Mary’nin, sevgilisi Paul ile tekdüzeleşen ilişkilerini tazelemek için çıktıkları İtalya tatillerine eski sevgilisi ve kızının dahil olmasıyla gelişen olayları konu alan “A Bigger Splash”, kıskançlık, romantizm ve şehvet dolu oyunların eksik olmadığı bu ilişkiler girdabında gerilimi sonuna kadar ayakta tutmayı başarıyor. 

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat’da İstanbul’da, 3-6 Mart’ta ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elfçe, Yandex.Çeviride

SONRAKİ HABER

Sınır dışı edilen Suriyeli bebek uçakta öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...