06 Ocak 2016 17:17

KJA, HDK, DTK ve HDP: Kadınlar kazanacak

Paylaş

KJA, HDK, DTK ve HDP, Silopi’de katledilen DBP PM Üyesi Sêvê Demir, KJA Aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır için yaptıkları açıklamalarda, “3 özgürlük çiçeğimiz katledildi. Ama mücadele sürecek, kadınlar kazanacak” dediler. 

Diyarbakır’daki DBP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan KJA Koordinasyon Üyesi Sara Aktaş, Silopi’de katledilen Sêvê Demir ile KCK Ana Davası kapsamında 5 yıl Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu kaldıklarını belirtti. Aktaş, “Onlar kadın özgürlük mücadelesine inandıkları için, erkek devletine karşı dik durdukları için katledildiler. KJA olarak yas tutmayacağız. Onların direniş bayraklarını en üst düzeyde her ne bedel ödersek ödeyelim taşıyacağız” dedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak ise “Katliamlarla bizi korkutamazsınız. Onlar Mirabel Kardeşlerin yoldaşları oldu. Biz de onların yolundan gidenler olacağız. Teslim olmayacağız. Sessizlik ölümdür, mücadele özgürlük getirir. Tüm halkların kadınlarına çağrı yapıyorum. Gelin kadınların mücadele bayrağını yükseltelim. Gün mücadele gün” dedi. 

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ise “Onlar kadınları katlederek, kadınlar şahsında topluma mesaj veriyorlar. Öncü kadınları, politik kadınları hedef alıyorlar. Bu katliamlara sessiz kalmak onaylamaktır” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise “Onların direnişi bizim direnişimizdir, öz yönetim direnişi yaşam için bir direniştir. Sêvê, Fatma ve Pakize yaşam için direniyorlardı. Keskin nişancılar, kadınları hedefledi. Özel timler kadınlara pusu kurdu. Kadınlar bu direnişin damarında akan kandı. O kanı kurutmak istiyorlar. Bu üç kadın siyasetçi, öz yönetim direnişlerinin öncüsü olarak hatırlanacak. Mutlaka kadınlar kazanacak, mutlaka halkımız kazanacak” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ ve Beyaz Gül Hareketi

SONRAKİ HABER

Cizre’de göç etmek zorunda kalan Susın Çömlek: Tarih bu zulmü unutmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...