06 Ocak 2016 16:26

Ankara Kadın Platformu: Daha kaç kişi öldürülecek?

Paylaş

Ankara Kadın Platformu, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'de 3 kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etti. Kadınlar "Daha kaç kişi öldürülecek?" diye sordu. 

Ankara Kadın Platformu, kendi yaşamına sahip çıkan, savaşa karşı barışın sesini yükselten 79 kadının güvenlik güçlerince katledilmesini protesto etmek için bugün Yüksel Caddesi'nde toplandı. Eyleme Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da destek verdi.

Platform adına konuşan Hazal Yaşacan, “Bu kadınların bazıları Selamet Yeşilmen gibi kapılarının önünde taranarak öldürüldü, bazıları Dilek gibi, Dilan gibi, Yeliz ve Şirin gibi evlerinde ‘şafak operasyonlarında’ vuruldu.” dedi. Çocuklarını hastaneye götürmek için beyaz bayrakla sokağa çıkan kadınların katledildiğine vurgu yapan Yaşacan, Taybet İnan'ın cenazesinin 7 gün boyunca sokakta kaldığını ve devletin cenazenin kaldırılmasına izin vermediğini belirtti. “Ve şimdi 3 kadın arkadaşımız, Pakize, Sêvê ve Fatma, Paris Katliamı’nın yıl dönümüne denk gelen bir zamanda, Hacı Birlik gibi yaralıyken infaz edildiler” diyen Yaşacan,  direnenlerin hedef alındığını ifade etti. Yaşacan, acil olarak diolog ve müzakere sürecinin başlaması gerektiğini söyleyerek “Pakize, Sêvê ve Fatma'yı unutmayacağız, mücadelelerini yaşatacağız" diye konuştu. Islıklar ve zılgıtlarla yapılan protesto, oturma eylemiyle son buldu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Alexander Supertramp haklı mıydı?

SONRAKİ HABER

Molliere tiyatrosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...