06 Ocak 2016 15:51

'Teslim alınmaya çalışılan örgütlü kadın gücüdür'

Paylaş

Silopi'de Pakize Nayır, Fatma Uyar ve Sêvê Demir'in katledilmesi Antalya'da protesto edildi. HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik; " Dostlarımızı her gün yitirmeye dayanamıyoruz. Daha kaç kişi öldürülecek? Biz kadınlar silahlar sussun; acil olarak diyalog ve müzakere süreci başlasın" dedi.

Silopi'de DBP PM Üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA üyesi Fatma Nayır'ın katledilişini protesto etmek amacıyla Antalya'da HDP-HDK Kadın Koordinasyonu'nun çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Kapalıyol'da bulunan Attalos Meydanı'nda Emek ve Demokrasi güçleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması katledilen kadınların anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. ' Daha Kaç İnsan Öldürülecek #FatmaSevePakize' pankartı ile Paris'te ve Silopi'de katledilen 6 kadının fotoğrafları taşınırken sık sık " Katil Devlet Kürdistan'dan Defol", " Şehid Namırın", " Yaşasın Kadın Dayanışması",  sloganları atıldı. 

Koordinasyon adına basın açıklamasını gerçekleştiren HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik, saray darbesiyle gerçekleştirilen savaş konseptinin yığın bir şekilde devam ettiğini savaş yönetiminin tüm gücüyle AK-IŞİD terörünü yükselterek başarı elde edeceğini düşünmekte olduğunu ancak direnişin tüm kararlığıyla sürdüğünü belirtti. 

‘DAHA KAÇ KİŞİ ÖLECEK?’

Tanklarla şehirleri, ilçeleri, mahalleri kuşatarak 'Çökertme Planı' ile en temelde direnen kadınların hedef alındığını söyleyen Atik; " Son olarak Silopi'de gerçekleşen kadın katliamları direnişe ruhunu veren örgütlü kadın gücünden ne kadar korktuklarını bir kez daha göstermiştir.  9 Ocak Paris Katliamı ile kadın özgürlük mücadelesini hedef alanlar bugün İstanbul, Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi'deki infaz ve katliamlarla aynı kadın düşmanlığını ortaya koymaktadır. Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır'ın katli ile teslim alınmaya çalışılan direnen örgütlü kadın gücüdür. Cizre'ye ve Silopi'ye gittiğimizde bizi evlerinde ağırlayan, orada beraber başka türlü bir hayatı konuştuğumuz dostlarımızı her gün yitirmeye dayanamıyoruz. Daha kaç kişi öldürülecek? Biz kadınlar silahlar sussun; acil olarak diyalog ve müzakere süreci başlasın" dedi. 
Atik, son olarak faşizme karşı kadın isyanını büyücek güce sahip olduklarının altını çizdi. Gerçekleşen basın açıklamasının ardından kitle olaysız bir şekilde ayrıldı. (Antalya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Onlıne II. Dünya Savaşı oyunu: WAR THUNDER

SONRAKİ HABER

TESLA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...