06 Ocak 2016 15:26

DİHA Muhabiri Nedim Oruç tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi

Paylaş

Silopi'de polislerce işkence edildikten sonra zırhlı araçla kaçırılan ve oluşan kamuoyu baskısı sonrası Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu kabul edilen DİHA Muhabiri Nedim Oruç çıkartıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün Şehit Harun Mahallesi'nde bulunduğu evden diğer mahalle sakinleri ile birlikte silah zoru ile çıkarılarak Yenişehir Mahallesi Kapalı Spor Salonu'na götürülen görgü tanıklarının ifadelerine göre, oradan da darp edilip yerlerde sürüklenerek zırhlı araca bindirilip kaçırılan Silopi DİHA Muhabiri Nedim Oruç akşam saatlerinde Silopi Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılık ifadesi alınan Oruç, "örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla tutulama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dün zırhlı araçla kaçırıldıktan sonra nerede olduğundan saatlerde haber alınamayan ve emniyetin de "Almış da olabiliriz almamış da" cevabını vermesinin ardından akıbetinden şüphe duyulan Oruç'un gözaltına alındığı, kamuoyunda oluşan duyarlılığın ardından gece saatlerinde kabul edilmişti. Oruç Silopi'de kamuoyunun haber alma hakkı için zor koşullar altında habercilik faaliyetini sürdürüyordu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

AVUSTURYA VELİAHDI ÖLDÜRÜLDÜ: HAYDEEE SAVAŞA!

SONRAKİ HABER

Hızlı çalışma ve göç işçi ölümlerini artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...