06 Ocak 2016 14:54

Şüpheli olarak hayatını kaybeden asker aileleri : Biz çocuklarımızı size emanet etmiştik

Paylaş

Resmi rakamlara göre askerde şüpheli olarak ölen gençlerin sayısı 2 bin 220. Ölümlere ilişkin gerekçe olarak “Psikolojik bozukluk” gösteriliyor.

Askerde şüpheli olarak hayatını kaybeden çocukların aileleri ise Genelkurmaya seslenerek,”Biz size çocuğumuzu emanet ettik. Madem psikolojileri bozuktu, neden terhis etmediniz?” diye tepki gösterdi.

İHD Genel Merkezinde kışlada şüpheli şekilde yaşamını yitiren askerlerin aileleriyle basın toplantısı düzenlendi. Dersim’de askerlik yaparken şüpheli şekilde ölen Murat Oktay Zan’ın babası Oktay Zan, “Oğluma ‘Psikolojisi bozuktu bir gün gözaltında tutuldu’ dediler. Ertesi gün ise silah verip göreve göndermişler. Madem oğlumun psikolojisi bozuktu, neden tedaviye yollamadınız?” diye sordu.

Ölen çocukların çoğunun Kürt, Alevi ve yoksul olduğuna dikkat çeken baba Zan, “Çocuklarımız şehit statüsünde de gözükmüyor. Şehitlik statüsünden kaynaklı sosyal haklar da ailelerine tanınmıyor” dedi.

Erzurum’da askerliğini yaparken şüpheli şekilde ölen Erdem Karadeniz’in annesi Hülya Karadeniz de, “Oğluma psikolojisi bozuk dediler. Buna işaret olarak da kolundaki dövmeyi gösterdiler. Benim oğlum reklamcıydı. Evimizde oğlumun kolundakine benzer resimler vardır. Oğlumun işi bu. Ölümünün kaza olma olasılığı yok. Psikolojisi bozuksa geri yollasalardı bana” dedi.

Hakkari’de terhisine 2 gün kalan kışlada ölü bulunan Er Vural Erginkan’ın babası Mehmet Erginkan da “Koğuşta yatarken vuruldu. Vurulduğunu haber vermeden direk cenazesini bize yolladılar. İntihar’ dediler, bunu kabul etmiyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

400 TL'lik burs hiçbir şeye yetmedi!

SONRAKİ HABER

2016 Şükran ve Gurbet için de hoş gelir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...