06 Ocak 2016 13:57

'Kürt sorunu yok' dedi, HDP'lilere dokunmaları için yargıya ve Meclise talimat verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için bir kez daha Meclisi ve yargıyı harekete geçmeye çağırarak, “Bıçak kemiğe dayandı. Şu anda yargılanıyorlar, yargılananların sayısı artacak. Bu belediye başkanı olur, milletvekili olur, genel başkan olur” dedi. Yine “Kürt sorununun olmadığını” savunan Erdoğan, Sur’daki devlet güçlerinin yıkımını da Necip Fazıl Kısakürek’ten okuduğu “Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes/Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es!” dizeleriyle savundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. muhtarlar buluşmasında konuştu. 

Erdoğan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi mekanları, evleri ve işyerlerini yerle bir eden devlet güçlerinin uygulamalarını Necip Fazıl Kısakürek’ten okuduğu şiirle savundu. Erdoğan, “Değerli kardeşlerim üstadın dediği gibi, ‘Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes/Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es!’ Türkiye 2023 hedefleriyle bu doğrultuda attığı adımlarla surda işte o mukaddes gediği açmıştır” diye konuştu. 

Erdoğan, bir kez daha Kürt sorununun olmadığını savundu. Çözüm sürecini “buzdolabına kaldırmadan” önce de “Kürt sorunu yoktur” diyerek, “Türkiye’de Kürt sorunu değil, terör sorunu var. Kimse bize bunu yutturmaya kalkmasın. Hendeği kazan ile hendeği savunan, bombayı koyan ile bombayı savunan, silah kabzasını tutan ile silahı savunanın hiçbir farkı yoktur. Siyaset değil, ihanettir” dedi.

ERDOĞAN’DAN MECLİSE VE YARGIYA ÇAĞRI

Erdoğan, Anayasal suç işleyerek, HDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını yine istedi. Sözleriyle HDP’yi sık sık hedef gösteren ve yargıya da müdahalede bulanan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bıçak kemiğe fazlasıyla dayandı. Şu anda yargılanıyorlar. Bu yargılananların sayısı daha da artacak. Ben siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Yapılan hata kurum olarak değil, şahıs olarak ödenmelidir. Bu belediye başkanı olur, milletvekili olur, genel başkan olur. Milletvekili dokunulmazlığı terör örgütüne perde olmak için getirilmiş bir dokunulmazlık değildir. Meclisimiz ve yargı bunun istismarına izin vermemelidir. Terör örgütünün yanında yer alanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç vardır. Terör örgütü mensubu gibi hareket eden milletvekilleri konusunda Meclisin ve yargının harekete geçmesi şarttır, diye düşünüyorum. Aynı şekilde milletin kendisine hizmet için emanet ettiği imkanları terör örgütünün emrine sunan belediye başkanları konusunda da meclis üyeleri konusunda da İçişleri Bakanlığı ve yargının harekete geçmesi gerekiyor ve geçtiklerini de biliyorum.”

'YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE' 

Erdoğan, sadece Kürt siyasetçileri değil, kamu emekçilerini de tehdit etti. Erdoğan, “Kimse ama kimse bu devletin ekmeğini yiyip devlete kılıç çalamaz. Kamu kurumları içinde görev yapanlardan terörün yanında yer alanlar için aynı işlemler yapılmalıdır. Ya devlet başa ya kuzgun leşe deme noktasına getirilmemelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel tacize uğrayan küçük kızın intiharı kovuşturulmadı

SONRAKİ HABER

Keşan’da hava kirliliği alarm veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...