06 Ocak 2016 12:42

Sağlık örgütlerinden sağlıkçılara yönelik kara propagandaya tepki

Paylaş

Bölgede çalışan sağlık emekçilerinin hükümete yakın gazeteler tarafından hedef gösterilmesine sağlık meslek örgütleri tepki gösterdi. Aralarında TTB, SES, Türk Dişhekimleri Birliği ve Dev Sağlık-İş'in de bulunduğu örgütler, Sağlık Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasında Bakan Müezzinoğlu'na tepki gösterdi. 

Sağlık örgütleri adına ortak açıklamayı yapan  TTB Merkez Konsey Üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, Türkiye'de aylardır sürmekte olan çatışma ortamında sağlık çalışanlarını hedef alan uygulamaların devam ettiğini vurguladı. 

Sağlık emekçilerine yönelik saldırılarının belli bir merkezden yönetildiğinin anlaşıldığını söyleyen Erdoğdu, özellikle de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık emekçilerinin terörist ilan edildiğini ve yaralı kolluk güçlerinin bile bile  kötü tedavi etmekle suçlandıklarını hatırlattı. 
Saldırıların geldiği boyutta kirli ve tehlikeli bir provokasyona ulaştığını ifade eden Erdoğdu “Bu yayınlar maksatlıdır. Sağlık çalışanlarını,hekimleri adıyla birlikte hedef göstermek gazetecilik değildir. Ne olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.  Sağlık emekçilerine karşı saldırıları yapanları ülkeyi  felaketlere sürükleyecek yayınlar yerine zor koşullarda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışan sağlık emekçilerine hürmet etmeye davet eden Erdoğdu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na seslenerek sağlık çalışanlarına yönelik saldılar varken nerede olduğunu ve hedef göstermelere söyleyecek bir sözü olup olmadığını sordu.

YAŞAM HAKKINA SAHİP ÇIKIN

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bölgede çalışanlara ikramiye verileceği ve zırhlı ambulans alınacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Erdoğdu, “Personeliniz öldürülürken, adıyla birlikte terörist ilan edilirken aklınıza gelen sadece ikramiye vermek, zırhlı ambulans almak mı?” diye konuştu. Bundan sonra bölgede sağlık emekçilerinin başına gelebileceklerin sorumlusunun yaşananlara göz yuman Sağlık Bakanı ve AKP hükümeti olacağını ifade eden Erdoğdu, kamuoyunu sağlık çalışanlarına, yaşam hakkına ve insanlığa sahip çıkması çağrısında bulundu. Açıklamaya CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

SGK'nın mali tablolarında ne oluyor?

SONRAKİ HABER

Hukukçular: 'Yaşama ve barışa tarafız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...