05 Ocak 2016 19:04

Yarın ameliyat olması gereken Hasan Uysal sırtındaki kurşunla cezaevine gönderildi

Paylaş

İnanç Yıldız
Antep

 

Silopi’de Cudi Mahallesi’nde elektriklerin kesik olmasından dolayı telefonunu şarj etmek için komşusunun jeneratörünün olduğu yere giderken keskin nişancılar tarafından vurulmasından sonra yaralanarak getirildiği Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürerken mahkemeye çıkarılan Hasan Uysal tutuklandı. Yaşadığı acıdan duramayan Uysal, yarın ameliyat olacakken, üzerine kıyafetlerini dahi giyemeden polislerce hastaneden sedye ile bindirildiği zırhlı araçla götürüldüğü mahkemece tutuklanarak, Şırnak Cezaevine gönderildi. 

Silopi’de Cudi Mahallesi’nde telefonunu şarj etmek için komşularının jeneratörüne giderken keskin nişancılar tarafından sırtından ve sağ kolunun dirseğinden vurulan Hasan Uysal, tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi’ne getiriliyor. Burada ilk ameliyatta sırtına isabet eden kurşunu çıkarmak için uğraşan doktorlar, kurşunun derine girmesinden dolayı kurşunu çıkartamıyorlar. Daha sonra 2. bir ameliyatla sağ kolunun dirseğine isabet eden kurşun çıkartılarak, dirseğine platin yerleştiriliyor. Kolunu ve elini iyi oynatamamasından sonra 3. bir ameliyata alınan Uysal, ellerini yavaş yavaş oynatmaya başlamış. Ancak sırtına isabet eden kurşunun çıkarılamamasından dolayı vücuduna verdiği hasardan kaynaklı acıdan duramayan ve yarın kurşunun çıkarılması için 4. ameliyatını olacakken Uysal,bugün üzerine kıyafetlerini giymesine de fırsat verilmeden sedye ile bindirildiği zırhlı araçla götürüldüğü mahkemece tutuklandı. 

‘YARIN AMELİYAT OLACAKKEN TUTUKLADILAR’

Yaşananları Evrensel’e anlatan kardeşi Özgür Uysal,  “Kardeşim yaralandıktan sonra annemi aradığımda konuşmak istediğimde. Annem kardeşimin konuşamadığını, kaş göz ile işaret ederek, “evet veya hayır” şeklinde konuşabildiğini söyleyerek çok acı çektiğini söyledi. Ancak bugün annemi tekrar aradığımda annem ağlıyordu. Kardeşimi yaralı bir şekilde hastaneden sedye ile zırhlı bir araca bindirilerek mahkemeye götürmüşler. Yarım saat sonra da annemiarayarak kardeşimin tutuklandığını ve Şırnak Cezaevine götürüleceğini söylemişler” diye konuştu. 

SİLOPİ’DE YARALILAR TUTUKLANABİLİYOR!

Polislerin Silopi’de yaralı olarak hastaneye gelenleri “terörist” olmak ve onlara yardım etmekle eş değer gördüğünü ifade eden Uysal, “Herhangi bir şekilde yere düşerek yaralanan bir çocuğu dahi aileler hastaneye götürmeye korkuyor. Çünkü polisler yaralıları “terörist” dedikleri kişilere yardım ettiğini düşünerek, gözaltına alabiliyor ve tutuklayabiliyor. Benim abim sivil bir insandı ve elektrikler kesik olduğu için komşumuzun jeneratöründe telefonunu şarj etmek için dışarı çıktığında vurulmuştur” dedi. 

SİLOPİ VE CİZRE’DE HASTANEYE GİDENE GÖZALTI

Öte yandan Uysal’ın tutuklanma gerekçesi tam olarak öğrenilmezken,yaralandıktan sonra tedavisinin sürdüğü hastane de DİHA’ya konuşan Hasan Uysal, “Beni buraya getiren arkadaşımı da gözaltına alıp tutukladılar. Neden tutuklandığını ve nerede olduğunu da bilmiyoruz" demiş. Yine DİHA’nın verdiği bilgiye göre Uysal ile hastane de konuşurken odaya giren polislerin söz konusu kişilerin gözaltı kararının olduğunu belirterek, herhangi bir bilgi veremeyeceklerini öne sürmüşler. Polisler, gözaltı kararlarına ilişkin herhangi bir belge göstermemiş ve bu durumun Silopi ve Cizre'den gelen herkes için geçerli olduğunu söylemişler. 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Sisi, Türkiye’ye geliyor’ iddiası

SONRAKİ HABER

Küçükçekmece Belediyesi'nde işten atılan taşeron işçiler eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...