05 Ocak 2016 18:52

Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Paylaş

Fransa’da geçtiğimiz yıl Ocak ayında Charlie Hebdo ve Musevilere ait markete yönelik terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına anma etkinlikleri düzenlendi. El Kaide’nin Yemen kolu, Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırıyı ‘resmen’ üstlenmişti.

Kasım ayında Paris’te 147 kişinin öldüğü ve IŞİD’in üstlendiği saldırılarında hayatını kaybedenler için de ilan edilen bir hafta resmi anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ilk olarak 11 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo dergisinin eski merkezinin önündeki törene katıldı. Saldırının gerçekleştiği binanın bulunduğu sokağın başına ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu plaket asılırken, Cumhurbaşkanı Hollande da plaketin önüne çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. İkinci plaket ise saldırganları durdurmaya çalışırken sokakta başından vurularak öldürülen polis memuru Ahmed Merabet’in vurulduğu yere asıldı. Son anma plaketi ise 9 Ocak’ta terör saldırısına hedef olan Musevi market Hyper Koşer’in önüne asıldı. Olay yerine gelen François Hollande, 4 kişinin hayatını kaybettiği Musevi markete de girerek saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü. 

Anma etkinlikleri, 8 Ocak Cumartesi günü devam edecek. Aynı gün Hollande, Fransa Musevi kuruluşlarının Hyper Koşer Marketi’nin önünde düzenleyeceği anma etkinliğine katılacak. Anma haftası Pazar günü Cumhuriyet (Republique) meydanında düzenlenecek 2015 yılının Ocak ve Kasım ayındaki terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilecek anma etkinlikleriyle son bulacak. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Videodaki IŞİD’li ‘doğu Londralı’

SONRAKİ HABER

‘Sisi, Türkiye’ye geliyor’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...